Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Domyślnie Nikon D800, czy nowy D700

witam,

Sprzedaje moje kilkuletnie D700 i stoję na rozdrożu, ponieważ nie wiem co robić. Czytam na forum i mam mętlik w głowie.. Kolega (canoniarz) odradza mi zakup D800 ze względu na wielkość raw'ów, a co za tym idzie z koniecznością zmiany kompa itd..
    Rzekomo Nikon do końca wakacji wypuści nowy segment D700.
    Poproszę o jakieś sugestie.

dziękuję
    i pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez jh_170 ; 04-08-2012 o 10:19

Domyślnie

A ja nie bardzo rozumiem pytanie... Masz D700 i nie wiesz czy chcesz kupić D700 czy D800?!
    Dla ogłoszeń sprzedaży jest giełda - jak dla mnie to ukryte ogłoszenie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marek2004 Zobacz posta
    A ja nie bardzo rozumiem pytanie... Masz D700 i nie wiesz czy chcesz kupić D700 czy D800?!
    Dla ogłoszeń sprzedaży jest giełda - jak dla mnie to ukryte ogłoszenie...
    widać przewrażliwiony jesteś..

Źle zrozumiałaś.
    Napisałam, że waham się pomiędzy nowym Nikonem D700, który ma się pojawić pod koniec sierpnia, a D800.
    Ostatnio edytowane przez jh_170 ; 04-08-2012 o 10:58

GL
    Gość

Domyślnie

Aparaty nieistniejące mają tą przewagę nad istniejącymi, że można im wymyślić specyfikację z którą żaden istniejący nie ma szans. Ja bym więc wybrał nowe D700

Domyślnie

d800 zdecydowanie, nowszy, lepszy obrazek, wieksza ilosc mpx a co za tym idzie wiecej mozliwosci.
    .........

Domyślnie

D800 , ale jak się uporają z problemami.

Albo w wersjach produkcyjnych, albo w serwisie, albo w wersji "s".

Obecnie, moim zdaniem, ten aparat nie ma sensu. Tym bardziej go nie ma, im lepszą optykę chcesz stosować (szczególnie szeroką). Paradoks polega na tym, że do niego powinno stosować sie optykę z górnej półki jakościowej...

Mam ten aparat, i gdybym mógł ozyskać kasę, nie zastanawiałbym się nawet 5 sekund.

Domyślnie

mysle ze to kwestia umiejętności . (bez złosliwości)
    o jakich problemach piszesz? o bocznych af które to problemy sa naciagane na prawde na siłe moim zdaniem
    .........

Domyślnie

Myślę, że to kwestia potrzeby użycia 24/1.4, 35/1.4, 24-70/2,8 czy też 14-24/2,8 ze wszystkimi dostępnymi polami af. Jak sobie podepniesz jedno z wymienionych szkieł, to czegoś się dowiesz o "naciąganiu".
    Innym problemem jest to, że każde szkło wymaga intensywnej korekcji AF - i to często innej dla każdego dystansu.
    I jezeli - bez złośliwości - twierdzisz, że uda ci się zrobić fotkę szkłem typu 24/1,4 (motyw oddalony o 1-2m) z przekadrowywaniem i sensowną przewidywalnością wyników, to albo nie wiesz, co piszesz, albo masz w karku akcelerometry.
    Ostatnio edytowane przez Marcin_gda ; 04-08-2012 o 12:37 Powód: drobne usupełnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jh_170 Zobacz posta
    widać przewrażliwiony jesteś..
    czyżby?
    witam,Sprzedaje moje kilkuletnie D700....
    Może mod rozstrzygnie?

...Źle zrozumiałaś. Napisałam, że waham się pomiędzy nowym Nikonem D700, który ma się pojawić pod koniec sierpnia, a D800.
    od urodzenia jestem facetem
    Nowy D700 to dla mnie nowe body D700 ze sklepu. Możesz podać źródło tych informacji o następcy D700 i to że pojawi się za niecały miesiąc!?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa/Puławy

Domyślnie

Wolnego, koledzy mam D800 i wcale nie trzeba podpinać od razu najdroższych szkieł, obrazem jest piękny nawet na 50 F1.8 AFS jak, dla ciekawości podpiąłem nawet coś taniego jak sigma 24-60 i też dawała radę, wiec bez przesady.
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 04-08-2012 o 12:55 Powód: "podpoiłem"
    2 Nikony i kilka szkieł.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów