Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Berenika

Domyślnie

Po co depilator ? A po co retusz twarzy ? Po co blurowanie skóry na twarzy, czy choćby wygładzanie ? Po co rozjaśnianie oczu ? Albo robi sie coś do końca, albo wcale.
    Naturalność ? A gdzie naturalność na twarzy ? Twarz nie musi być naturalna, powinna być piękna, tak ? - a ręce są już nieistotne, ręce muszą być naturalne ?
    Owłosienie na rękach zwyczajnie razi i przeszkadza. Może nie przekreśla zupełnie zdjęcia, ale daje jakiś minus do oceny ogólnej.
    Ogólnie mi sie podoba. Po wygładzeniu rąk i poprawieniu włosów byłoby super. No może jeszcze ten "plemnik" na dolnej wardze nie wygląda dobrze, jakiś taki zbyt wyraźny jest.
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    sorry Remik ale nie będę zmiękczał faktury skóry nie chcę dopuścić do stanu jak na twoich fotach gdzie blur aż ścieka z twarzy...
    nie mowilem o blurze tylko o kontroli nad fakturą skóry mozna ją zmiękczać na wiele sposobów, znasz tylko blur?
    Zostawiłeś jak jest - Twój wybór Dla mnie to jednak rażące niedbalstwo zważywszy na dopracowaną resztę.

A co do plemnika na twarzy to Twoja w tym wina jest jedynie taka, że tego nie skorygowałeś. W porównaniu odblasku do plemnika widzę tu obraźliwośc jedynie dla lampy, która taki kształt błyskowi nadała W żadnym razie dla wizażystki czy modelki, a już na pewno nie dla Ciebie I nie było w tym nic niekulturalnego, również uważam, że jesteś ciut przewrażliwiony

P.S. Nie używam blura, w ogóle Ale wiem o jaki efekt Ci chodziło z ta aluzją
    Ostatnio edytowane przez remiksson ; 03-08-2012 o 01:42
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Jest w dziale portret, wiec tak oceniam.
    To że kadr i światło pasuj do beauty nie znaczy że taki był zamiar fotografa, pod portret też pasuje
    Skoro nie wygładził ręki to po prostu nie chciał uzyskać efektu typowego dla zdjęć beauty

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów