Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: "Dreamgirls"

Domyślnie "Dreamgirls"

Przedstawiam relację z Manify poznańskiej, która odbyła sie 8 marca tego roku.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.
    "Co po ostrych zdjęciach, kiedy nie ma ostrych pomysłów" Jean-Luc Godard
    www.dobosch.com/blog
    STREETM.PL

Domyślnie

dla mnie 4 bardzo fajna - taka ekstatyczna ocierajaca sie o mistyczne przezycie radosc z zamordowania feministki
    6 rowniez dobra - z takich reportazy wlasnie najbardziej lubie wylawianie momentow kompletnie z glowną osią wydarzen nie zwiazanych. swietnie ze sie zalapal transparent bo daje jakis kontekst - szersze ujmowanie by ten kontekst pokazac, zgubiloby gdzies glowny motyw. a tak mamy wszystko czego trzeba: powazna manifa, ale w gruncie rzeczy to mamy ja w d, lepiej sie pobawic z pieskiem
    7 niezla.
    no i ostatnie ma potencjal, ale imho za wąsko - jakby zalapalo sie wiecej manify byloby ciekawiej.
    srednio mi sie podoba sposob konwersji do bw, ale moze kwestia gustu.
    pozdr
    adam

Domyślnie

Czarno-białe fotki są super, szczególnie trójka i czwórka. Bombeczka!
    Reszta taka sobie.
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bukowy dziad Zobacz posta
    6 rowniez dobra - z takich reportazy wlasnie najbardziej lubie wylawianie momentow kompletnie z glowną osią wydarzen nie zwiazanych. swietnie ze sie zalapal transparent bo daje jakis kontekst - szersze ujmowanie by ten kontekst pokazac, zgubiloby gdzies glowny motyw. a tak mamy wszystko czego trzeba: powazna manifa, ale w gruncie rzeczy to mamy ja w d, lepiej sie pobawic z pieskiem
    Dobrze to ujales. Czasami trzeba przymknac oko na to, co jest trzonem wydarzenia, zeby zobaczyc drugoplanowe historie, ktore sie dzieja w tak zwanym miedzyczasie.
    www.dobosch.com/blog
    STREETM.PL

c-man
    Gość

Domyślnie

Kolorowe od razu odrzucam- taki mam zwyczaj.Pstrokacizna i mało co z tego wynika.Reszta bardzo dobra.
    "The best from the best from the best" (jak podobno rzekł obecny prezydent USA) to dla mnie 1,4,6 i 7 -bardzo fajne wyszukanie motywu w tłumie, choć trudno odrzucać resztę.Wszystko mi sie podoba!Dobra robota!!!

Domyślnie

Witam,

Fajna 4 i 6, szczegolnie 4 mi sie podoba. Na zdjeciach gdzie nia ma flag albo transparentów, nie widze przekazu ani informacji...

Pozdrawiam:

AMI
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Domyślnie

Tak jak przedmówcy - cz/b zdjęcia jak najbardziej na miejscu.

Cytat Zamieszczone przez bukowy dziad Zobacz posta
    dla mnie 4 bardzo fajna - taka ekstatyczna ocierajaca sie o mistyczne przezycie radosc z zamordowania feministki
    Od razu na myśl przyszły mi igrzyska rzymskie. Twarz pytająca Cezara o zgodę na dobicie przeciwnika.
    Równi i równiejsi!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez clostermann Zobacz posta
    Kolorowe od razu odrzucam- taki mam zwyczaj.Pstrokacizna i mało co z tego wynika.Reszta bardzo dobra.
    Strasznie radykalne podejscie clostermann.
    www.dobosch.com/blog
    STREETM.PL

c-man
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dobosch Zobacz posta
    Strasznie radykalne podejscie clostermann.
    No bo ja taki jestem!

c-man
    Gość

Domyślnie

Ogniem i mieczem walczyć z kolorem w reportażu!!!! A na poważnie - kolor tylko w ostateczności, kiedy jest konieczność podkreślenia ważnego detalu, który inaczej byłby trudno rozróżnialny.Widziałem kiedyś takie zdjęcie - chyba po trzęsieniu ziemi w Turcji - kiedy strażak wyciąga spod gruzów niemowlę...Tylko że można je było dostrzec dopiero po minucie przyglądania się - w kotłowaninie kolorowych koszulek nic nie było widać. Idea zdjęcia i moment dobrane idealnie, tylko kolor wszystko zepsuł...Do dupy z takim reportażem!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów