Szukaj
"Co po ostrych zdjęciach, kiedy nie ma ostrych pomysłów" Jean-Luc Godard
www.dobosch.com/blog
STREETM.PL
dla mnie 4 bardzo fajna - taka ekstatyczna ocierajaca sie o mistyczne przezycie radosc z zamordowania feministki
6 rowniez dobra - z takich reportazy wlasnie najbardziej lubie wylawianie momentow kompletnie z glowną osią wydarzen nie zwiazanych. swietnie ze sie zalapal transparent bo daje jakis kontekst - szersze ujmowanie by ten kontekst pokazac, zgubiloby gdzies glowny motyw. a tak mamy wszystko czego trzeba: powazna manifa, ale w gruncie rzeczy to mamy ja w d, lepiej sie pobawic z pieskiem
7 niezla.
no i ostatnie ma potencjal, ale imho za wąsko - jakby zalapalo sie wiecej manify byloby ciekawiej.
srednio mi sie podoba sposob konwersji do bw, ale moze kwestia gustu.
pozdr
adam
Czarno-białe fotki są super, szczególnie trójka i czwórka. Bombeczka!
Reszta taka sobie.
The pięćdziesiąt
Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.
www.dobosch.com/blog
STREETM.PL
Kolorowe od razu odrzucam- taki mam zwyczaj.Pstrokacizna i mało co z tego wynika.Reszta bardzo dobra.
"The best from the best from the best" (jak podobno rzekł obecny prezydent USA) to dla mnie 1,4,6 i 7 -bardzo fajne wyszukanie motywu w tłumie, choć trudno odrzucać resztę.Wszystko mi sie podoba!Dobra robota!!!
Witam,
Fajna 4 i 6, szczegolnie 4 mi sie podoba. Na zdjeciach gdzie nia ma flag albo transparentów, nie widze przekazu ani informacji...
Pozdrawiam:
AMI
D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)
www.dobosch.com/blog
STREETM.PL
Ogniem i mieczem walczyć z kolorem w reportażu!!!!A na poważnie - kolor tylko w ostateczności, kiedy jest konieczność podkreślenia ważnego detalu, który inaczej byłby trudno rozróżnialny.Widziałem kiedyś takie zdjęcie - chyba po trzęsieniu ziemi w Turcji - kiedy strażak wyciąga spod gruzów niemowlę...Tylko że można je było dostrzec dopiero po minucie przyglądania się - w kotłowaninie kolorowych koszulek nic nie było widać. Idea zdjęcia i moment dobrane idealnie, tylko kolor wszystko zepsuł...Do dupy z takim reportażem!
Skontaktuj się z nami