zboczylismy z tematu
to jak z tym silkypixem?
Szukaj
Ściągnij i sam zobacz:
http://www2.isl.co.jp/SILKYPIX/engli...dl_dsp5win.cgi
flickr / Rolleicord, Canon
widzialem, widzialem ale w chinach niekoniecznie to dziala![]()
Modron,
ja używam Silkypixa od wersji 3 po ostatnią 5 więc chyba mogę nazwać się znawcą tego programu.
Jeśli masz jakieś konkretne pytania to zadaj je tu albo na priva.
Według mojej oceny program jest bardzo porządnie zrobiony. Podczas wieloletniej pracy tym programem praktycznie nie pamiętam żeby sam z siebie się powiesił czy wywalał jakieś błędy powstałe z niechlujstwa twórców czy przeciążenia systemu (patrz Phase one wer. 6 czy NX).
Pracowałem już na każdym programie do rawów pod win i cały czas uważam że Silky jest bardzo dobry.
Odnośnie szybkości pracy to do wersji 4 wszystko działa w trybie rzeczywistym i zmiany na suwakach ustawień od razu mają przełożenie na wynikowe zdjęcie. Od wersji 5 program potrafi przycinać na moim sprzęcie (stary intel 4-rdzeniowy 3 GHz, 4 GB Ram) ale efekty wynikowe są też lepsze.
Poprawili/zmienili algorytmy i teraz działa to wolniej w stosunku do wersji 4 ale i tak nieco szybciej niż NX2.
W Twoim przypadku jeśli będziesz miał Fuji a zakładam że matryca fuji dalej ma dwie wielkości światłoczułych elementów to Silky ma bardzo rozbudowany moduł do ratowania prześwietleń.
Usunięto komercyjną stopkę w podpisie!
Dzieki wielkie. jezeli u ciebie na podobny sprzecie dziala to i u mie powinno choc ciut wolniej ale pewnie i tak nie az tak jak CS5. Napewno naucze sie obslogi i bedzie mi wszystko gralo.
Dzieki!
Skontaktuj się z nami