Szukaj
Mój DeviantArt
1 o co i po co??? nie rozumiem sensu pokazywania tego
2 gadżet nie ratuje kadru
3 krzaczory i będzie romantik? nie jest
Otwarte oczy zdecydowanie pomogły. Poza tym raczej słabo tak ogólnie. Taka pogoda się do zdjęć średnio nadaje, a jeżeli już, to wymagają one porządnego warsztatu. Oraz zazwyczaj sprytnej obróbki. Tu mamy coś na kształt zdjęć z takich tanich pism na papierze krzyżówkowym, który nie pozwala pokazać kontrastu, a za to ładnie pokazuje przepalenia. Chyba celowo w tym kierunku poszedłeś, ale się nie sprawdziło tym razem. Pod względem światła dwójka najlepsza. Pod względem pomysłu i kadru jednak trójka. Na dwójce spotęgowałeś tuszę modelki poprzez pokazanie ręki dociśniętej do ciała, a także zwrotu twarzy przy tym świetle. Na trójce i jedynce jasne plamy od słońca wyglądają nieciekawie.
Ło matko. Czasami to strach otwierać wątek.
Nikon D997 Nikkor 10-500 f/0,7, SpeedLight SB 920 GT.
Niestety kompletnie do mnie nie trafiło. Żadne. Ostatnie może i dałoby się uratować obróbką, ale nie uczyniono tego, przez co całokształtu lepiej nie oglądać...
http://facebook.com/fotomagik
D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół
Ja na początku miałem problem z oceną swoich zdjęć i też pomagało mi pokazanie ich publicznie. Zrobiłem zdjęcie i miałem straszną ochotę je zaraz upublicznić. Jak klikałem wyślij i zniknął już krzyzyk od wykasowania posta to sobie myslałem: o kurde, ale siara. Że ja takie coś zamieściłem. Tak więc, nie ma się co przejmować ale bezpieczniej jest wrzucać zdjęcia do fotografii albumowej. Tam więcej się wybacza i szybciej dostanie się jakieś konstruktywne komentarze.
Nikon D997 Nikkor 10-500 f/0,7, SpeedLight SB 920 GT.
Skontaktuj się z nami