Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Filtr szary

Domyślnie Filtr szary

Witam. Zastanawiam się nad kupnem szarego filtra pełnego.
    Pieniędzy na ten cel mam powiedzmy 100 zł.
    Po co mi on ? Interesują mnie zdjęcia miasta w w miarę słoneczny dzień ( nie jakaś palma czy coś ale zwykły letni dzień )
    I pytanie. Aby przy przysłonie powiedzmy f6 iso100 i czas naświetlania powiedzmy do 4s.
    Jest to wszystko warte zachodu czy nie bardzo ?

Domyślnie

Jesteś z Rzeszowa, jeśli chcesz możemy się spotkać gdzieś w weekend, to sobie sprawdzisz czy Ci filtr podpasuje...

Domyślnie

jaką masz średnicę ?

Domyślnie

""Teżewe"" jakieś mam czy co...
    77mm

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Stalowa Wola

Domyślnie

I jak Panowie z tym filtrem? Ja z kolei chciałbym zrobić zdjęcie z swą dziewczyną na niewielkim wodospadzie, ok 1m, siedząc na krawędzi, chciałbym wydłużyć naświetlanie żeby ruch wody nie był zamrożony. Obawiam się że iso 100 i przysłona 22 to będzie za mało żeby uzyskać co najmniej kilka sekund naświetlania, może jakieś propozycje? Przychodzi mi do głowy taki jeden pomysł, dla niektórych może byś śmieszny, fotografią zajmuję się od niedawna więc nie ma się co dziwić, gdybym użył telekonwertera 2x i ustawiłbym przysłonę na 22 to tak jakbym miał w rzeczywistości przysłonę 44?

Domyślnie

Jesli chodzi o filtr którym zrobisz naświetlanie 4s, to musisz wydać zdecydowanie więcej jak 100pln.
    Ten temat był wałkowany: Mocne filtry ND (B&W ND110, Hoya ndx400 itd.) - który wybrać?
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Stalowa Wola

Domyślnie

Przeczytałem forum, ale ceny trochę mi nie odpowiadają. Szukam czegoś do 200zł, może poczekam i pojawi się coś lepszego na licytacji, może uda się kupić trochę taniej.

Domyślnie

Taniej to kupisz zieloną szybkę spawalniczą...5-8pln..
    Co do szarych pełnych to wydatek 350/400pln. Wiem ze cena zabija ale niestety taka prawda.
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Stalowa Wola

Domyślnie

Nie no, stać mnie na coś lepszego niż szybka spawalnicza a coś takiego nie dało by radę?
    http://allegro.pl/filtr-szary-regulo...034972825.html
    Na innym forum dobrze się wypowiadają o filtrach firmy Fader.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kadziu55 Zobacz posta
    Nie no, stać mnie na coś lepszego niż szybka spawalnicza a coś takiego nie dało by radę?
    http://allegro.pl/filtr-szary-regulo...034972825.html
    Na innym forum dobrze się wypowiadają o filtrach firmy Fader.
    Od tych filtrôw trzymaj sie z daleka! Nie dosc ze zafarb, to jeszcze zaciemnienia w postaci krzyza. Na szerokim praktycznie nie da sie fotek robic. Mialem regulowany Polaroida I szczerze odradzam taki zakup.
    Ostatnio edytowane przez basket ; 21-02-2013 o 01:05
    Fuji

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów