Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Głowica panoramiczna

No więc od początku Naoglądałem się wczoraj wirtualnych spacerów na internecie i postanowiłem sprawdzić się w czymś takim Na początek postanowiłem sprawdzić się w panoramie360 swojego pokoju Niestety ku mojemu zdziwieniu okazało się, że efekt nie jest zadowalający i taki jaki sobie wymarzyłem Postanowiłem odwiedzić wujka googla i zobaczyć co robię nie tak. Najpierw natknąłem się na coś takiego jak problem paralaksy, następnie poznałem termin punkt nodalny. I w tym momencie wszystko jakby stało się jasne co zrobiłem nie tak. Teraz pytanie czy głowica panoramiczna z linku dla moich amatorskich zastosować sprawdzi się? Jestem w posiadaniu statywu Manfrotto XPROB z głowicą Manfrotto 410
    http://allegro.pl/glowica-do-panoram...498966790.html Pewnie napiszecie, że taką głowicę można zrobić w domowym zaciszu kosztem 20-30zł lecz niestety moje zdolności manualne w takim majsterkowaniu i grzebaniu pozostawiają wiele do życzenia Tak więc, czy miał ktoś styczność z głowicą z linku lub może poleci coś innego najlepiej do 300zł? Gdy nabiorę doświadczenia i wprawy dopiero będę mógł przymierzać się do jakiegoś NodalNinja lub Manfrotto 303.
    Skoro już założyłem temat o głowicy to jeszcze chciałbym się upewnić czy dobrze kombinuję, że do panoram lepszy jest pełna klatka niż crop?
    Ostatnio edytowane przez rafal1980 ; 26-07-2012 o 16:31

Uprawnienia umieszczania postów