Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Plener pod ocenę

Bardzo prosze o ocenę moich fotek
    Całość można obejżeć na blogu www.slubna.fotografia-warszawa.eu

Prosze też o usunięcie 2 poprzednich tematów coś mi się zdublowało.

1

Uploaded with ImageShack.us

2

3

4

5

6

7

8
    Ostatnio edytowane przez fotow ; 26-07-2012 o 13:46

Domyślnie

Nie jest dobrze. Suknia tak się świeci że aż oczy bolą - źle naświetlone/"obrobione" - no i pora dnia jak i miejsce nie sprzyjały fotografowaniu białych elementów;D Kadrowanie też leży - poczytaj o mocnych punktach na początek.

Domyślnie

Straszne przepały, kadry dają tak po oczach że aż bolą.
    Kadrowo czasami nieźle ale obróbka tąci amatorszczyzną i kiczem.
    Jestem na nie.
    Ostatnio edytowane przez cheyenne ; 26-07-2012 o 14:00

Domyślnie

dzięki za krytykę, fakt pora dnia to godz. 12 i mocne słońce...
    a gdzie mam sobie poczytrać o tych"mocnych punktach" ?

Domyślnie

Mi się tu nie podoba obróbka, ale zdjęcia kadrowo nie są najgorsze. 5, 6 i 7 bym inaczej skadrowała, reszta jest dla mnie ok
    D700 i D90 + kilka fajnych szkieł + dużo chęci do pracy

Domyślnie

Tak, jak poprzednicy: ogólnie materiał nie jest zły ale popełniłeś kilka błędów.
    Przede wszystkim obróbka: jest za jasno, biel się wypaliła. Poza tym (przynajmniej na moim monitorze) balans bieli do poprawy.
    Na 6 jest jakoś zielono/niebiesko...i coś dziwnego dzieje się też z twarzą młodej, jeśli chodzi o kolor.
    Trochę zielono też jest na 3 i 4, szczególnie widać to na 4 na włosach i przy obojczyku młodej.
    Ja ogólnie ociepliłbym trochę te zdjęcia, zbliżył temperaturą barwy do 7, a może nawet nieco cieplej.
    Jeśli chodzi o kadrowanie: jest zbyt centralnie, zbyt banalnie: 2, 3, 5, 6 i 7 można by lekko przyciąć z góry i z lewej, żeby było trochę urozmaicenia.
    Reasumując: materiał jest dobry, tylko ja bym go trochę inaczej wykorzystał

Domyślnie

Klatki 1, 2, 3 i ewentualnie 4 - najlepsze i podobają mi się. Niemniej jednak jest zbyt jasno, sukienka bardzo mocno przepalona. Fakt, mówisz że godzina była dość wczesna, ale trzeba było wziąć młodych w cień, albo zasłaniać blendą, czy ratować się obróbką (np. maksymalnym usunięciem przepaleń sukni).
    D700+Grip
    N28 1,8G | N50/1,8D | N85/1,8D | SB 700

D5200+18-55

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Jeśli robiłeś w samo południe nie używając jakiś super duper mocnych lamp to i tak wyszło bardzo dobrze. Bez całego arsenału lamp w gołym słońcu to jest walka a nie plener zdjęciowy. Ktoś mądry kiedyś powiedział że fotograf robi zdjęcia rano i wieczorem a w południe pije piwo.

Domyślnie

O tym własnie zapomniałem wspomnieć: jak na południowy plener w pełnym słońcu udało Ci się wybrnąć bardzo dobrze

Domyślnie

Może jak byś powalczył z tymi przepałami było by zdecydowanie lepiej -4 bardzo fajny moment
    "Z fotografią śpię,budzę się i zasypiam ...
    fotografia bawi mnie ,smuci i zdumiewa ...
    fotografując odpoczywam ,denerwuję się i śmieję''

Uprawnienia umieszczania postów