Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: 1/8000

Domyślnie 1/8000

Witam wszystkich!
    Do tej pory tylko czytałem wasze forum,dziś mam pytanie.Od waszych odpowiedzi zależy czy pójdę ze swoją D-70 do serwisu.
    Na najkrótszych czasach (najwyrażniej na 1/8000) pojawiają mi się pewne efekty kolorystyczne.Nie ze wszystkimi obiektywami - długie i zoomy jakoś sobie radzą,gorzej jest ze stałoogniskowymi od 50mm w dół.
    Mam prośbę do posiadaczy stałoogniskowych obiektywów.Ustawcie 1/8000 i zróbcie zdjęcie równomiernej powierzchni - dobrze to u mnie widać przy fotografowaniu niebieskiego nieba.Czy tez widzicie jakieś zafarby oglądając te zdjęcia na monitorze?
    Chciałbym wiedzieć czy jest to wada mojej D-70 (matryca?) czy też "ten typ tak ma" i trzeba się przyzwyczaić?
    Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i liczę na pomoc.

Domyślnie

Upgradowałeś firmware?

Domyślnie

Wgrałem nowy firmware jak tylko się pokazał.Ze starym było to samo.

Domyślnie

Hmm...
    Do tej pory nic takiego nie zauważyłem. Tym bardziej, że nie mam żadnej stałki.
    Może pokaż jakieś sample.
    Zobaczę po pracy.
    Może wcześniej ktoś inny sprawdzi.

Domyślnie

Maroo - po raz drugi uczestniczę w jakimkolwiek forum - nie wiem czy mogę wstawić jakiegoś jpga i jak to zrobić. Poza tym specjalnie nie opisałem szczegółów,żeby nic nikomu nie sugerować.

Domyślnie

Juz było o tym z 50tką 1,8 tak jest u wszystkich
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

dokładnie tutaj było
    Kod:
    Link został usunięty ze względu na jego niekompatybilność z nową wersją forum.
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Wydawało mi się,że dokładnie obejrzałem tematy tego forum.Gdzie to jest?[/quote]
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof
    Wydawało mi się,że dokładnie obejrzałem tematy tego forum.Gdzie to jest
    popatrz powyzej, to juz slynnych przypadek przez, ktory o malo nie stracilismy naszego admina

Domyślnie

TrOn - dzięki za podanie miejsca gdzie temat był poruszany - nie znalazłem go,bo siedzi w "Obiektywach i akcesoriach".
    Niestety sprawa nie dotyczy tylko 50/1,8 bo te same zafarby mam z 20 i 28.Wygląda na to,że "ten typ tak ma" i jazda do serwisu nie ma najmniejszego sensu.
    Pozdrawiam

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów