Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Pleszek

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Pleszek

D3300S, parę N i jestem amatorem
    http://razza.fmix.pl

Domyślnie

Najbardziej podoba mi się 1, ładny kadr i fajnie pokazane upierzenie ptaka.

Domyślnie

Fajna seria ale całość cropem zajeżdża Szumy jakieś wylazły i braki w szczegółach :/ Wybieram 6 fajnie środowiskowa

Domyślnie

Niektóre widać cropy spore i chyba podostrzane sporo bo szum wyszedł. Tak jak mówi Atum, szczegółów również brak. Dla mnie jedynie 3 się widzi

PS: nie myslałeś, żeby zrezygnować z tych ramek??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Atum Zobacz posta
    Fajna seria ale całość cropem zajeżdża Szumy jakieś wylazły i braki w szczegółach :/ Wybieram 6 fajnie środowiskowa
    Piotrek - przecież ja jestem zaprzeczeniem fotografa przyrody z tego forum Tam gdzie Ty obniżasz kontrast prawie na maksa, ja go ciągnę w górę zamiast zrobić modny welur Zamiast siedzieć po 5 godzin na zasiadkach ze statywem to ja idę w plener i ,,walę z ręki" do wszystkiego co się rusza lub lata nie bacząc absolutnie na ,,stylowość tła" i światełko - bo ja jestem taki naturszczyk co się cieszy każdym ptakiem No niestety nie robię zdjęć albumowych i patykologia mnie męczy - wiedzą o tym Ci co mnie znają Uważam, że jako naturszczyk odniosłem ,,wielki sukces" że pleszek jest rozpoznawalny mimo ,,braków w szczegółach" jak zauważyłeś i oczywistego kropa na maxa w chaosie prezentowanego tła, że o badziewiastym patyku nie wspomnę Dzięki Atum za komentaż do tych zdjęć

Cytat Zamieszczone przez slawoj400 Zobacz posta
    Niektóre widać cropy spore i chyba podostrzane sporo bo szum wyszedł. Tak jak mówi Atum, szczegółów również brak. Dla mnie jedynie 3 się widzi
    Sławek faktycznie teraz i ja widzę te szumy - aż plamy przed oczyma mi latają Ale grunt że pleszka ze zniczkiem nie mylicie A jakość raz lepsza raz gorsza jak to u naturszczyka

PS: nie myslałeś, żeby zrezygnować z tych ramek??
    Wiem pisali ze ramki są passe ale ja też jestem passe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez razza Zobacz posta
    Piotrek - przecież ja jestem zaprzeczeniem fotografa przyrody z tego forum Tam gdzie Ty obniżasz kontrast prawie na maksa, ja go ciągnę w górę zamiast zrobić modny welur Zamiast siedzieć po 5 godzin na zasiadkach ze statywem to ja idę w plener i ,,walę z ręki" do wszystkiego co się rusza lub lata nie bacząc absolutnie na ,,stylowość tła" i światełko - bo ja jestem taki naturszczyk co się cieszy każdym ptakiem No niestety nie robię zdjęć albumowych i patykologia mnie męczy - wiedzą o tym Ci co mnie znają Uważam, że jako naturszczyk odniosłem ,,wielki sukces" że pleszek jest rozpoznawalny mimo ,,braków w szczegółach" jak zauważyłeś i oczywistego kropa na maxa w chaosie prezentowanego tła, że o badziewiastym patyku nie wspomnę Dzięki Atum za komentaż do tych zdjęć

Wiem pisali ze ramki są passe ale ja też jestem passe
    Każdy robi jak lubi Najważniejsze, że każdemu z Nas przynosi to satysfakcję.Niepotrzebnie emocjonalnie reagujesz na moją opinię. Którą napisałem, myśląc, że Ci zależy na tego typu ocenach.
    Pozdrawiam !

Domyślnie

Jeśli poczułeś się dotknięty to przepraszam nie było to moim zamiarem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Atum Zobacz posta
    Jeśli poczułeś się dotknięty to przepraszam nie było to moim zamiarem.
    Piotrek nie czuję sie dotknięty To raczej ja się tłumaczę dla czego poziom prezentowanych prze zemnie zdjęć jest aż tak dramatycznie różny - niestety czasami wolę zdjęcia technicznie złe ale dla mnie one są bardziej przyrodnicze jak mój wymuskany technicznie kowalik na podstawionym patyku Przecież ja mam świadomość jak technicznie są złe zdjęcia wilg i nie wstawiam ich aby konkurować ze zdjęciami z zasiadki z platformy i przy gnieździe Pokazuje je jako dokument przyrodniczy bo nie wszyscy widzieli jak wygląda młoda wilga poza okresem gniazdowym i nie wszyscy mają świadomość że w tym upierzeniu odlatuje do ciepłych krajów i wraca z nich dopiero w barwach żółto-czarnych do Polski jako osobnik dorosły Pokazuje zimka fotografowanego z dystansu jako codzienność moich spacerów nad Radomką - i wszyscy zdają sobie pytanie dla czego nie robię zasiadki żeby wykonać dobre technicznie zdjęcia - bo przede mną już 2 mln fotografów go sfotografowało na idealnym patyku i idealnym tle - jedynie co bym potwierdził że też tak umiem Zresztą mam parę zimków sfotografowanych w zasadzie z podchodu może nie nie tak doskonałych technicznie /dystans ponad 10m/ ale daj Boże każdemu żeby mógł fotografować takie ujęcia Marzy mi się fotografować zimki zimą bo takich zdjęć jest mało i są niesamowite. Więc proszę Ciebie i kolegów o trochę dystansu do mojego tak nietypowego podejścia do fotografii przyrodniczej.
    Serdecznie pozdrawiam
    Mariusz

Domyślnie

Świetna 3!
    Jak dla mnie 5 to kosz, poidełko jest niefotogeniczne i do tego ten crop Modraszka też mi nie leży
    Pozostałe też mi się podobają ale 3 wyjątkowo z tego zestawu
    Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.

Uprawnienia umieszczania postów