Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Domyślnie

Mam podłączony NAS, PS3, telewizor, drukarkę po kablu a do tego kilka laptopów, telefony, tablety. Najchętniej w N. Przydałoby się więcej miejsca na wpięcie kabli, tak powiedzmy 6 (teraz mam 4). Wolałbym jakieś sprawdzone firmy Cisco, Linksys, D-link. TP-linka już nie chcę.

Domyślnie

a jaki net i jaka predkość? modem? (z 6 portowym to i tak będzie kiepsko)
    drukarka podpięta pod router po usb?

Domyślnie

Mam modem kablowy z Aster ok 20 Mb/s. Drukarka podpięta kablem sieciowym, nie przez USB.

Domyślnie

I sieć b/g/n 2.4GHz i bez planów na 5GHz?
    Jakieś aplikacje szczególne chcesz uruchomić na routerze?

Domyślnie

B/g/n mam na auto. Nie uruchamiam na serwerze żadnych aplikacji póki co.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    B/g/n mam na auto. Nie uruchamiam na serwerze żadnych aplikacji póki co.
    Bez gigabit switcha chyba więc się nie obejdzie bo właściwie większość routerów to 4 potowce na LANie. Na tym co masz możesz jeszcze spróbować postawić coś na dd-wrt (może się jego działanie poprawić i to znacznie).

Co do nowych to:
    (RT-N66U)
    (R6300)
    (DIR-857)
    (Linksys E4200V2)
    (WNDR4500)
    (WNDR3800)
    (RT-N56U)
    (WNDR3700v2)
    lub te już podane w innym wątku

Domyślnie

Wgrałem sobie openWRT do mojego TP-Linka i chyba pomogło, bo póki co się nie rozłącza, więc dam mu jeszcze szansę na czas jakiś.

Domyślnie

to ja polecę zyxel nbg-419n
    zalety ? wyłącznik wifi na obudowie

Domyślnie

Jak cos to mam na zbyciu Linkysa WRT54GC ale 4 porty.
    D300 | N35 1.8 | N17-55

Domyślnie

Możecie polecić jakiś sensowny router z modemem ADSL? Do Neostraty, w sensie. Najpierw miałem LiveBOX, czy jak to się tam nazywa, w pewnym momencie zamieniałem go na jakiegoś badziewnego TP-Linka za kilka złotych, żeby sprawdzić, czy problemy z łączem leżą po stronie urządzenia dostępowego, no i tak już został... Teraz widzę, że zaczynają się z i nim jazdy (np. teraz nie mogę otworzyć strony administracyjnej - musiałbym wczołgać się na poddasze, żeby go zresetować). Ponad to, to urządzenie nie daje możliwości przekierowywania portów. Tak więc potrzebuję urządzenia przede wszystkim stabilnego, dającego możliwość bardziej zaawansowanej konfiguracji, niż włącz/wyłącz DHCP. Żeby było ciekawiej, nie potrzebuję w nim fifirifi, gdyż accesspoint mam w innym miejscu domu, gdzie sygnał lepiej się rozchodzi. Jakiś Linsys? TAKI na przykład? Pytam, bo z urządzeniami ADSLowymi mam niewielkie doświadczenie...

EDIT:
    Aaaa... Tak do trzech stówek pi razy oko...

EDIT 2:
    Hmm... Leży mi w szafie zwykły router kablowy, więc na upartego do Neostraty potrzebował bym samego modemu ADSL, a routing rozwiązałbym we własnym zakresie...

EDIT 3:
    Matko, jaki ja zacofany jestem... Nie ma modemów ADSL. Są tylko routery z modemem. I nie ma routerów ADSL, jakichkolwiek routerów, bez fifiri (mówimy o zastosowaniach domowych, nie o sprzęcie do budowy profesjonalnych sieci). To jak, ten Linksys z linka by się nadał? Pierwsze co wyskoczyło na guglach.
    Ostatnio edytowane przez Majek ; 14-10-2012 o 10:54

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów