Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Domyślnie

Nie to żebym był przesądny ale po ustawieniu kanału 13 w ogóle przestało działać W końcu uruchomiłem apkę na Androidzie i wybrałem najlepszy dla siebie kanał. Zobaczymy jak będzie. Fakt, że mój router ma mnóstwo opcji, których nie ruszałem, więc może tam by dało się coś ustawić? Albo w ustawieniach karty w laptopie? Czasem jest tak, że połączenie z routerem nadal jest ale brakuje połączenia z internetem. Ale nie jest to wina modemu bo po restarcie routera wszystko się poprawia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Ale nie jest to wina modemu bo po restarcie routera wszystko się poprawia.
    Czyli wina modemu
    Nie padl Tobie ten router?

Domyślnie

A moze jakies ustawienia w firewallu?
    Ja mam Della E4300 i starego Linksysa i zadnych problemow, newer
    Reed
    Stopka w remoncie
    Flickr

Domyślnie

Miałem podobne problemy z TP-Linkiem (nie wiem, czy ten sam model, już nie pamiętam symbolu). Generalnie objaw był taki, że często zrywał połączenie i bez restartu nic już nie dawało się zrobić (a często nawet bez resetu urządzenia), poza tym w pewnym momencie zacząłem gubić jego zasięg (pewnie zwiększył się tłok sieciowy wifi w bloku ). Męczyłem się z tym czas jakiś, po czym kupiłem Pentagrama Cerberusa (dokładny model mogę Ci podać, jak wrócę do domu) - trochę się na początku wzbraniałem, ale cena była korzystna i opinia kolegi z pracy także. Od tamtej pory zapomniałem, że mam router w domu - żadnych problemów czy zawieszeń. Wprawdzie jest to router połączony z modemem ADSL, a nie wiem, czy takie coś Cię interesuje, ale zawsze warto wiedzieć

Domyślnie

A ja ostatnio zetknąłem się z informacją, że Delle mają problemy z Wi-Fi. Nie drążyłem tematu, bo mnie to nie dotyczy. Tylko informuję, że takie coś mi wpadło w ucho.

Domyślnie

Ja zmieniłem kartę WiFi na inną mając nadzieję, że coś się poprawi ale niestety nie pomogło. Moja małżonka ma Sony i nie ma tych problemów. W sumie to już sam nie wiem czy winny jest router czy mój laptop.

Domyślnie

Pogrzebalem w domowym sprzecie. Na stacjonarnym sprzecie wpialem ostatnio karte wifi TP-Linka i dopoki korzystalem z ich klienta do polaczenia z routerem (LinkSys), to mialem problemy z laczemem - albo zrywal, albo nie znajdywal sieci. Jak zaczalem uzywac windowsowego klienta sieciowego, to wszystko jest juz OK.
    Niby problem z innej strony, ale moze pomoze Ci ta informacja
    Reed
    Stopka w remoncie
    Flickr

Domyślnie

Tylko u mnie, jak się rozłączy to inne urządzenia też tracą połączenie. Zatem obstawiam, że to wina routera a nie oprogramowania na laptopie. Jaki router możecie polecić?

Domyślnie

Odkąd zainstalowałem modem DGT (ja mam ten bez antenek), to przestałem się zajmować internetem - wszystko chodzi samo, bez ingerencji. Może idź tą drogą ?

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Tylko u mnie, jak się rozłączy to inne urządzenia też tracą połączenie. Zatem obstawiam, że to wina routera a nie oprogramowania na laptopie. Jaki router możecie polecić?
    Zależy do czego, jakie wymagania.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów