Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 54

Wątek: koniec JPG ?

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Arogancja Microsoftu już powoli zaczyna przynosić rezultaty - coraz trudniej im zmusić ludzi do zakupu nowych systemów, które poza jeszcze większym zamulaniem systemu nic nowego nie wnoszą.
    Jesteś szczęśliwym człowiekiem jak widzę... Ja muszę współpracować z działami marketingów wielu firm i zdążyłem poznać panny tam pracujące. Powiadam Ci, piszczą z zachwytu nad Vistą i każdą nową wersją office'a. Widać jak na dłoni, co im się dzieje w organiźmie, jak mówią o nowym, jeszcze bardziej atrakcyjnym spinaczu z helpa.

Do stanu wyższej ekscytacji i energiczniejszego pocierania nóżkami jest je w stanie doprowadzić tylko nowy, jeszcze bardziej różowy, model komórki.

A niestety główna kasa to już nie my - awangarda znająca PSa i słowo postscript. To one - awangarda nowoczesnego korporacyjnego mięsa armatniego. W swojej ilości przekroczyły masę krytyczną. Każda ma w pracy dwa kompy, służbowego laptopa i coś w domu, żeby umawiać się na schadzki - a wszystko to w przepięknych kolorach Visty i z nowymi, sexownie mrugającymi spinaczami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Jesteś szczęśliwym człowiekiem jak widzę... Ja muszę współpracować z działami marketingów wielu firm i zdążyłem poznać panny tam pracujące. Powiadam Ci, piszczą z zachwytu nad Vistą i każdą nową wersją office'a. Widać jak na dłoni, co im się dzieje w organiźmie, jak mówią o nowym, jeszcze bardziej atrakcyjnym spinaczu z helpa.

Do stanu wyższej ekscytacji i energiczniejszego pocierania nóżkami jest je w stanie doprowadzić tylko nowy, jeszcze bardziej różowy, model komórki.

A niestety główna kasa to już nie my - awangarda znająca PSa i słowo postscript. To one - awangarda nowoczesnego korporacyjnego mięsa armatniego. W swojej ilości przekroczyły masę krytyczną. Każda ma w pracy dwa kompy, służbowego laptopa i coś w domu, żeby umawiać się na schadzki - a wszystko to w przepięknych kolorach Visty i z nowymi, sexownie mrugającymi spinaczami.
    Pamiętaj jednak o tym, że to nie biurwy podniecające się spinaczami decydują o zakupie nowego sprzętu i oprogramowania. Korporacje wcale się właśnie nie palą do zakupu nowej Visty. Mają joba na punkcie bezpieczeństwa, a Vista ponoć tradycyjnie nie prezentuje się w tej kwestii najlepiej. Pamiętam jaką szopę musiał odwalać mój kumpel, by wejść do korporacyjnego intranetu - miał przy sobie mały odbiorniczek z dekoderem, na którym wyświetlał mu się kod dostępowy - wpisanie tegoż i zalogowanie się było niezmiernie trudne, bo zmieniał się on szybciej niż byłeś w stanie go wpisać

Domyślnie

to jakis inny gatunek biurw macie.. u mnie nie umieją poslugiwac sie telefonem jaki by nie byl inaczej niz odbieranie i szybkie wybieranie z zaprogramowanych przez kogos "pojętnego" klawiszy wiec juz nie zmieniają tak czesto bo to zmusza do wysilku a przyzwyczajone do office 97 i menu start z w98 trzymają wszystko na pulpicie. Nawet nie trzeba bylo by szukac po katalogach, wystarczy zgrac zawartosc pulpitu a co do sieci to na sieci trzymają mp3 i zdjęcia z koncertu dody. Na nowy system patrzą z rozdziawem bo moze i ladny ale.. obcy taki na pierwszy rzut oka... i to tez jest rynek zbytu na nowe systemy. nie rozumiem wiec tej drogi logiki tak do konca... im by bardziej MACki pasowały i z tego co wiem firma sie przymieza jako alternatywa dla visty i calych nowcyh zestawow komputerowych...
    D80, FM2n + konfitury w spiżarce ;]
    "- Po co wasze swary głupie,
    - Wnet i tak zginiemy w zupie!"
    J. Brzechwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Kilka lat temu Microsoft pozwalał stosować FAT na kartach pamięci. Póżniej kiedy zobaczyli, że jest to stosowane w milionach kamer podali do sądu wiele firm i kazali płacić spore kary plus licencje od każdej nowej kamery.
    Myślę, że jest to nauczka aby nie wierzyć monopoliście.
    No .. tu trochę nie trafiłeś, bo później się okazało że microshit nie miał prawa do roszczenia sobie własności do FAT, nie podam niestety linku do tego artykułu, ale jakiś czas temu czytałem o tym. Zapędy małego miękkiego do posiadania wszystkiego dosyć często kończą się złodziejstwem z jego strony, więc jak on śmie nazywać kogoś złodziejem?
    Wracając do sprawy formatu graficznego, nie spodziewam się szybkiego wprowadzenia nowego formatu, nie spodziewam się bezpośrednio po wprowadzeniu rewelacyjnej jakości tego formatu(jak zwykle dużo ochh i achhh robi microshit nad swoimi produktami przed wypuszczeniem ich na rynek, ot taka propaganda, produkt dopracowuje się w trakcie), nie spodziewam się po wprowadzeniu nowego formatu zbyt szybkiego zaniechania używania JPGa
    "PRASŁOWIAŃSKA GRUSZA, KRYJE W SWYCH KONARACH PLEBEJSKIEGO UCIEKINIERA"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez orion_64 Zobacz posta
    No .. tu trochę nie trafiłeś, bo później się okazało że microshit nie miał prawa do roszczenia sobie własności do FAT
    Ale pamiętam, że jedna z firm się sądziła, a reszta po cichu zapłaciła. Czy później zwracali kasę nie wiem.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Ale to było 1 października 2004 i sprawa się wtedy nie skończyła

10 styczeń 2006
    http://news.com.com/Microsofts+file+...3-6025447.html

Z jpg też były jakieś sprawy w sądzie. Gośc to udostępnił za darmo (nie pamiętam czy to była osoba, firma czy organizacja), ale było gdzieś w umowie niejasno napisane, że jest to za darmo ale na użytek internetu.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

sprawa tak czy siak dalej się toczy(chyba), i nie zmienia to faktu że microszit sam kradnie, dobra nie ciągnijmy już tego OT.
    Sam format, jak już napisałem wcześniej - raczej spodziewam się kolejnego niewypału który do rangi "używalnego" dojdzie po paru latach i dziesiątkach modyfikacji.

Domyślnie

Sam format, jak już napisałem wcześniej - raczej spodziewam się kolejnego niewypału który do rangi "używalnego" dojdzie po paru latach i dziesiątkach modyfikacji.
    I tak to pewnie będzie wyglądało. Swego czasu czytałem gdzieś zapis rozmowy z jednym z byłych programistów majkroszrotu. Facet powiedział coś w tym sensie: o tym co i kiedy ma się pojawić z wielkim hukiem na rynku decydują spece od marketingu. A że ilość czasu do prezentacji ma się nijak do czasu potrzebnego programistom na przygotowanie porządnego produktu, to pikuś. Co tam optymalizacja kodu, co tam bezpieczeństwo, co tam inne rzeczy... ma być ładniusie, z bajerami! A potem po cichu się tu poprawi, tam połata i będzie git. Że będzie toto wołowate, ogromne i nieruchawe? Już tam Intel, AMD, Seagate, WD, Asus i inni postarają się, żeby wszystko grało.

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aldus Zobacz posta
    o tym co i kiedy ma się pojawić z wielkim hukiem na rynku decydują spece od marketingu
    Obudź się! To Cię dziwi? Pamiętasz Nikona D200 i wymianę całych serii z uwagi na paseczki? Po co Twoim zdaniem aktualizacje softu w aparatach, komórkach, CDromach, radiach samochodowych, kuchenkach mikrofalowych i pralkach niemalże? Słynący z dążenia do perfekcji mechanicznej Niemcy mówią, że klasę samochodu można ocenić dopiero po półtorarocznej produkcji - jak wszystkie wady i usterki zostaną rozpoznane i usunięte.

Wszysto co masz w domu - od mydła i szczoteczki do zębów, a na wysokowyczynowym HiFi kończąc zostało wyprodukowane dokładnie tak samo. Marketingowcy stwierdzili, że ma być nowe i pokazało się nowe.

Rozumiem, że nie lubicie MS, ale akurat w tym względzie MS nie jest ani wyjątkiem, ani nawet czymś dziwnym. Poczytaj 'No logo' Kleinowej, to dopiero się zdziwisz i przerazisz...

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów