Close

Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 111

Domyślnie

No to znowu jestem glupi jak dzis rano, a juz myslalem ze wiem czego szukac no moze o tyle madrzejszy zeby nie kupowac szerokiego do robienia zdjec dziecka w domu
    Czy poki co zmienic kitowego 18-55 na jakis jasny 2.8??
    Ostatnio edytowane przez bulina ; 02-03-2013 o 17:20

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bulina Zobacz posta
    No to znowu jestem glupi jak dzis rano, a juz myslalem ze wiem czego szukac no moze o tyle madrzejszy zeby nie kupowac szerokiego do robienia zdjec dziecka w domu
    Czy poki co zmienic kitowego 18-55 na jakis jasny 2.8??
    wiesz to nie jest tak ,że szerokiego kąta dokońca nie można używać , trzeba zdać sobie sprawę ,że będą przerysowania itd , nieraz sytuacja jest taka ,że musisz użyć szerokiego bo inaczej się nie da , na Twe bolączki jest dziecinnie prosty sposób:

masz kita tak ????

ustaw na nim 35 m i tak zostaw i choć po domu cały czas z tak ustawionym obiektywem za dzieckiem i zobacz czy byłbyś w stanie robić mu właściwe kadry nie ważne czy ciemno czy nie , nie musisz ich robić wystarczy samo spojrzenie na temat .

to samo zrób z 50mm

a teraz wyobraź sobie ,że masz te ogniskowe i masz jeszcze zapas światła przez co przy gorszym świetle na zewnątrz nie musisz używać lampy nie musisz forować iso i masz ładnie plastycznie obrazek to daje Ci nikkor 17-55 i za to się płaci te tysiące

możesz też rozwiązać to inaczej jeśli na zewnątrz wystarcza Ci to co masz a wewnątrz brakuje Ci światła kup sb 700 załóż na sanki skieruj w sufit i nagle Twoje zdjęcia staną się pięknie doświetlone a kit zacznie robić piękne zdjęcia

możesz też kupić sigme 10 -20 używka jakieś 1200zł +sb 700 i tez masz świetny zestaw a i dobry do widoków a z szerokiego wykorzystasz te 17-20mm tylko
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

W takim razie czy mozesz mi doradzic ktory bedzie lepszym zakupem?
    1. Nikon 12-24 f4 af-s dx 450€
    2. Sigma 10-20 f4-5,6 dc hsm 350€
    ???

Domyślnie

nikona nie mam to nie napisze sigmę mam i jest na pewno świetna w widokach do tego jej używam , czasami w pomieszczeniach na 20 pstryknę z lampą coś i da radę ale jednak sugerowałbym do kitu po prostu dokupić sb 700 a daje słowo zdjęcia nabiorą blasku albo jak Cię stać sb 910

Domyślnie

Jesli nikon to 10-24 - tanszy od 12-24. Sigma jest tez ok a jeszcze tansza
    D300 | N35 1.8 | N17-55

Domyślnie

No to wszystko jasne. Biore sigme i idac za rada LordaRamzesa zapodam lampe.
    Dziekuje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bulina Zobacz posta
    No to wszystko jasne. Biore sigme i idac za rada LordaRamzesa zapodam lampe.
    Dziekuje
    no i masz bardzo dobre rozwiązanie bo z Twoim kitem masz duzy zakres ogniskowych szeroki kąt do widoków a w połączeniu z lampą wyjdą znakomite zdjęcia tylko palnik w górę i odpowiednie ustawienie lampy +,- EV

Domyślnie

Sigma 10-20mm f4-5,6 dc hsm za 350 € Uzywka na gwarancji.
    Poradzcie prosze, brac czy szukac taniej?

Domyślnie

może i być nawet po gwarancji jak najtaniej sprawdź jak masz możliwość żeby pierścienie się nie zacinały szkła nie porysowane nie zapylone itd , obudowa też dużo Ci "powie " jak szkło było uzywane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Nowa wersja Tokiny ma wbudowany motor.
    http://www.bhphotovideo.com/c/produc..._AT_X_124.html

• For Nikon Digital Cameras
    • Autofocus with Built-In Motor
    a czy nowa wersja Tokiny jest dostępna ? Już przynajmniej od pół roku o niej piszą, a w sklepach ani widu ani słychu.
    Sony Ericsson K800I z kartą flash 1GB.

Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów