Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 54

Wątek: Canon EOS M

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

http://web.canon.jp/imaging/eosd/samples/eosm/

Pare obrazkow od producenta...

Domyślnie

hehe... tylko na DP zobaczyłem prezentację tego bezlustrowca to od razu wiedziałem że na forum powstanie wątek płaczu
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    hehe... tylko na DP zobaczyłem prezentację tego bezlustrowca to od razu wiedziałem że na forum powstanie wątek płaczu

jak prawdziwy mezczyzna placze... to znaczy, ze jest powod... placz!

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Lepiej idz zobacz jaki placz jest na CB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Lepiej idz zobacz jaki placz jest na CB

tam sie nie zapuszczam... to forum dla profesjonalistow...

Domyślnie

Najważniejsze w tym przypadku będą obiektywy.
    Jest już pierwszy dobry krok - kitowy naleśnik, który daje dobry obrazek. Jeszcze 2-3 takie szkła i Sony będzie leżało i kwiczało mimo bardzo dobrych aparatów. Bo niebardzo jest co do nich podpinać.

Domyślnie

I znów Canon zniszczył Nikona na firmamencie aparatów fotograficznych
    Moja prywatna strona: http://shox.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SHOX! Zobacz posta
    I znów Canon zniszczył Nikona na firmamencie aparatów fotograficznych
    nom, szczególnie ceną - ok. 5k za zestaw aparat + dwa obiektywy + lampa błyskowa

dla porównania NEX-5N z dwoma obiektywami i lampą - ok. 2800-3000 zł
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    nom, szczególnie ceną - ok. 5k za zestaw aparat + dwa obiektywy + lampa błyskowa

dla porównania NEX-5N z dwoma obiektywami i lampą - ok. 2800-3000 zł
    Dokladnie tak ! Nex 5N ( lub GH2 dla filmujących) to najlepszy i najtańszy wybór obecnie. Nowy Canon jedyne co robi to obnaża którkowzroczność pomysłu na N1
    D7000 +N50mm1.8+S-17-50/2.8+N18-200+SB800 + D90 na zbyciu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez focjusz Zobacz posta
    Nowy Canon jedyne co robi to obnaża którkowzroczność pomysłu na N1
    Pomysł na Nikon 1 jest moim zdaniem bardzo dobry. Różnica między cropem x1.6 i x2.7 nie jest taka duża, a J1 z zoomem można mieć już za 1700 zł. V1 z 10/2.8 też ma coraz bardziej atrakcyjną cenę.
    Jeśli już idziemy na kompromis to może być nieco mniejsza matryca - przez około rok miałem Fuji X100 z cropem x1.5, ale porównując do Nikona D700 zawsze był jakiś lekki niedosyt (Nikon z manualem 28/2.8 dużo ładniej rozmywał tło niż Fuji z wbudowanym 23/2).
    W tej chwili nie mam małego aparatu, do D700 dokręcam m.in. naleśnik Nikon 50/1.8 SeriesE (150 gramów), ale wciąż trudno o tym mówić - sprzęt kompaktowy, więc kto wie, może kiedyś skuszę się np. na V1 z 10/2.8. A może i będzie coś w rodzaju 13/1.8, odpowiednik 35mm..
    Niebagatelną zaletą jest możliwość obrobienia RAW z N1 w CaptureNX2 - jeśli ktoś ma lustrzankę Nikona i lubi ten program (ja np. nie lubię programów Adobe które chyba wciąż nie potrafią poprawnie rozkodować NEFów Nikona) to jest to super sprawa. Ponadto posiadacz nowszych lustrzanek Nikona może wymieniać akumulatory między V1 i lustrzanką.
    Podsumowując, nowy aparacik Canona zapowiada się dobrze, ale jako user Nikona rozwazałbym raczej 1-kę, nawet mimo mniejszej matrycy z cropem x2.7 vs. x1.6.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów