Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Other World...

Domyślnie

Podoba mi się. Fajny kadr i ta tajemnicza skała w oddali, która wygląda jak ruiny jakiegoś zamczyska.

Domyślnie

Dziwi mnie, ze talk dobre zdjecia ma tak maly odzew...
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebastianito Zobacz posta
    Dziwi mnie, ze talk dobre zdjecia ma tak maly odzew...
    Wydaje mi się, że nie wszystkim pasuje konwersja, której poddał Dawid ten, bądź co bądź, dobry kadr
    Konwersji mówię: nie, kadrowaniu: tak

P.S. Dzięki za odwiedziny i do następnego
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Hubert, a co z ta konwersja jest nie tak? sa czernie i biele, kontrastowo jak lubie nie lubie mdlych zdjec b&w (takich jak mam dziesiatki w rodzinnym albumie)

Domyślnie

konwersja jest dość 'szorstka', dużo w niej ziarna co może się podobać lub nie. Jednakże jak już wspomniano świetny jest kadr. Chmura maźnięta na górze świetnie jest usytuowana i zamyka całość

Domyślnie

Mnie konwersja wydaje sie bardzo na miejscu.
    Stopniowo z kolejnymi planami staje się ciemniejsza i w końcu przechodzi w czernie. Bardzo ciekawie. Kadr elegancki...
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grudzinsky Zobacz posta
    Hubert, a co z ta konwersja jest nie tak? sa czernie i biele, kontrastowo jak lubie nie lubie mdlych zdjec b&w (takich jak mam dziesiatki w rodzinnym albumie)
    Czernie i bile są bez wątpienia i tutaj nie mam zastrzeżeń
    Chodzi mi bardziej o efekt końcowy. Myślę, że te skałki mają na tyle ciekawą strukturę, że przydałoby się ją przedstawić troszkę delikatniej. Nie podoba mi się to, co dzieje się z wodą, szczególnie na pierwszym planie.
    Dodatkowo widać na tym ujęciu, że korzystałeś z filtra połówkowego, z twardym przejściem. Zauważ, że skały na linii horyzontu mają niewiele szczegółów. Widać też, że filterek był troszkę za nisko, bo woda pod horyzontem też ciemna, a "niska" skałka przy lewej krawędzi (także pod horyzontem), również nienaturalnie przyciemniona. Choć możesz powiedzieć, że to efekt chmur przewijających się na niebie i to one dały taki efekt. Z wodą - ok, ale te skały "wrastające" znad linii horyzontu są na prawdę imponujące i zasługują na więcej szczegółów
    Jak Autor masz prawo do takiej wizji i ja ją szanuję, niemniej uważam, że troszkę delikatniejsze podejście do konwersji, zadbanie o detale tu i ówdzie, mogłoby tej pracy pomóc
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Hubert zdjecie robilem juz po zachodzie slonca uzywajac do tego filtra Heliopan ND 3.0 f/4 i 4min naswietlania. w trakcie robienia zdjecia woda uciekala i to da sie zaobserwowac na tym zdjeciu nie trafilem w odpowiednie warunki. odplyw, brak swiatla i bardzo dlugi czas naswietlania. ale chcialem zmierzyc sie z miejscowka...z reszta jak przyjedziesz do mnie to Cie tam zabiore i bedziesz mogl sie wykazac
    a te skaly wyrastajaceznad linii horyzontu sa bardzo daleko w ocean wysuniete i zeby dobry szczegol wyciagnac to trzeba uzyc min 50mm, a to dla mnie zbyt wasko
    zaprasza zapraszam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grudzinsky Zobacz posta
    Hubert zdjecie robilem juz po zachodzie slonca uzywajac do tego filtra Heliopan ND 3.0 f/4 i 4min naswietlania. w trakcie robienia zdjecia woda uciekala i to da sie zaobserwowac na tym zdjeciu nie trafilem w odpowiednie warunki. odplyw, brak swiatla i bardzo dlugi czas naswietlania. ale chcialem zmierzyc sie z miejscowka...z reszta jak przyjedziesz do mnie to Cie tam zabiore i bedziesz mogl sie wykazac
    a te skaly wyrastajaceznad linii horyzontu sa bardzo daleko w ocean wysuniete i zeby dobry szczegol wyciagnac to trzeba uzyc min 50mm, a to dla mnie zbyt wasko
    zaprasza zapraszam
    Ok, dzięki za zaproszenie - jak tylko pojawi się okazja, to na pewno zawitam
    F_A_C_E_B_O_O_K

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów