Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Domena .COM

Domyślnie Domena .COM

Mam jedna domenę .com zarejestrowaną w cal.pl, która wygasa za tydzień. Mam już dość tych krętaczy i oszustów, dlatego chcę ją przenieść do innej firmy. Niestety cal.pl robi problemy z wydaniem kodu AUTHINFO posiłkując się swoim niezgodnym z NASK regulaminem. Czy jest jakiś sposób, żeby wyrwać od nich domenę ? Niestety z tego co się orientuje to dla domen globalnych nie można wykupić opcji u innego rejestratora.

Domyślnie

W zasadzie NASK nic nie ma do domen .com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    W zasadzie NASK nic nie ma do domen .com
    Faktycznie z rozpędu wpisałem NASK zamiast ICANN.

Domyślnie

A kiedy kupiłeś tą domenę (ile lat masz ją) ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    A kiedy kupiłeś tą domenę ?
    2007. Niestety cal.pl jest rejestratorem domeny i ich dane są we WHOIS. Domenę .PL zarejestrowaną u nich obsługiwał consultingservice.pl i bez problemu udało mi się wyciągnąć kod AUTHINFO.

Domyślnie

Masz mało czasu, więc pisz cały czas do nich z prośbą o jak najszybsze podanie authinfo. Równolegle napisz natychmiast do ICANN i wyjaśnij sprawę. Poinformuj krętaczy z cal.pl, że ICANN o tym wie i to być może pomoże.

Domyślnie

Ja ew. zaplacilbym im te ok. 70 zl, a pozniej wykupic podobna domene i ustawil przekierowanie 301. Fakt, w najgorszym wypadku stracimy adres, ale ranking google juz nie. Poza tym, przez rok nowy adres "nabierze wigoru".
    Oczywiscie nie odpuscilbym dziadom.

Zbanowany
    Miasto
    Księżyc

Domyślnie

Nie wiem co to za domena, komercyjna czy nie, ale w najgorszym wypadku możesz jej nie przedłużać. Domana wygaśnie, a potem będziesz mógł ją ponownie kupić u innego rejestratora licząc na to, że jaj nikt nie przejmie. Ryzykowne, ale działa.

Domyślnie

Po co tak? 70 zl to nie majatek, a przez rok nie stracimy pozycji w rankingu

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów