Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Hmm d50+?

Domyślnie

Jak masz parcie i kasę na zakup nowego, to kup D7000. Będziesz miał sprzęt na kilka lat.
    Nie sugeruj się propagandą. Znam wielu ludzi,którzy go mają i chwalą,sam też go mam a już opinie tych co coś słyszeli lub czytali są tyle warte co napisane. Jakoś na Alledrogo wysypu używanych D7k nie widać a jest ich w użytkowaniu całkiem sporo. Biorąc pod uwagę fakt, że na rynku są o wiele krócej od D90, to jest ich proporcjonalnie więcej. Kup i ciesz się nowym nabytkiem. Pozdrawiam!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kmngt Zobacz posta
    co do szumów to logiczne, w nocy się zdjęć nie robi przecież
    A i tu się nie zgodzę. W nocy też można uwiecznić mnóstwo wspaniałych chwil Tętniące życiem miasto nocą to fajny widok
    D300/0 + N18-55 + N55-200 + N35/1.8G + N50/1.8G + Tokina 135/2.8 + SB-700 + SB-26 i kilka innych manualnych szkiełek.
    Porst reflex C-TL + Porst 55/2.8 + Pentacon 200/4

Domyślnie

Opiniami na forum to też się nie można tak do końca posiłkować.
    Jak ja kupowałem moje D90 to też miałem stracha ...bo AF wolny i nie trafia, bo.... i tak dalej i tak dalej.
    Kupiłem, używam, żywcem mi nie zabiorą...

Porobiłem też trochę fotek D7000 i... chętnie bym się zamienił.
    Rozmiary i wygoda użytkowania praktycznie taka sama (ale co się w D7000 naszukałem bez instrukcji przycisku zmiany trybu AF to moje )
    Matryca ma większe wymagania do szkieł. Z 35-ką problemów żadnych nie będzie. Co do 18-200 to nie wiem bo nie podpinałem.
    Ale już np. na 18-105 zaczyna widać różnicę bo dla D90 był super a przy D7000 szkło zaczyna nie nadążać z rozdzielczością za matrycą.
    Nie to żeby to było bardzo widać ale czasami na drobiazgach wychodziło.

Generalnie są też inne różnice dla których bym wybrał D7000.
    Choćby pomiar światła w puszce którego w D90 nie udostępniono pomimo że elektronika mogła by to robić (ale cóż miało się przecież lepiej sprzedawać dwa razy droższe D300).
    Ja lubię stare dobre (i tanie ) manualne szkiełka więc bez tego jest trochę ciężej.
    W D90 brak też ręcznej regulacji AF dla konkretnych szkieł a to się jednak czasem przydaje.

Ale co kto lubi. Pomimo że uwielbiam moje D90 to myślę że lepiej dokosztować się do nowego D7000 i nie mieć rozlicznych "planowych" ograniczeń D90.
    Zagrypiony D7200, Sigma 150-600 Sport, S 18-35 1.8, S 10-20 3.5, N35 1.8 i wskrzeszony Jupiter, pare(set) fotek

Domyślnie

Nie napisze niczego nowego.
    Stac kogo na nowy - kupic nowy, bo z gwarancja. Uzywany - raczej z pewnego zrodla. Ewentualnie od pewnego forumowicza.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów