Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Zuza

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie Zuza

Witam wszystkich. Kilka zdjęć z wczorajszej sesji do oceny. Modelka świetnie się spisała, mam nadzieję, że zdjęcia się Wam spodobają. Krytykę z chęcią przyjmę

12345
    D800, D7000, N18-105 3.5-5.6, N35 1.8G, N85 1.8G, N24-70 2.8, SB900, SB910

Domyślnie

na 2 i 3 chyba jest problem z ostrością moim skromnym zdniem. Tak jakby FF??

Domyślnie

nikt mi nie wmówi że d7000 nie ma problemu z af . Pomysł nawet, nie licząc że nie ma poziomu i za mocno błyskane..
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Oszczędny w słowach Awatar venomer
    Miasto
    Bydgoszcz/Warszawa/Gdańsk

Domyślnie

Temat mega słaby, wykonanie pospolite. Ostrość na stopach. Do kosza i jeszcze raz.
    Podpis niezgodny z regulaminem - komercja

Domyślnie

Trochę offtopowo, ale to już któryś z kolei watek, w którym mogę poznać D7000 po nieostrości zdjęć. Bardzo smutne.

Wracając do zdjęć, to jesteśmy w dziale, w którym retusz skory jest wymagany. To do poprawki. Temat: bardzo luźno go ująłeś. Kadry są zachowawcze, bez jaja. A tu warzywka, skrobaczka, naczynia domagają się uwagi. Zyskałaby na tym dynamika zdjęć - aktualnie to taki nudny pejzaż, który modelka stara się na siłę wzbogacić. Zuza bardzo fajna, ale sesja rzeczywiście średnia. Ale średnia, nie znaczy słaba. Po prostu zabrakło tu kilku elementów by się to o wiele lepiej oglądało. Ostrość, trochę dynamiki w kadrach i obróbce, a byłoby bardzo przyjemnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez venomer Zobacz posta
    Temat mega słaby, wykonanie pospolite. Ostrość na stopach. Do kosza i jeszcze raz.
    potwierdzam
    aparat + kit www.korzewa.com

Domyślnie

Patrzę na zdjęcia i pierwsza myśl - D7000 - exif i potwierdzenie tego - brak ostrości bardzo razi.
    Bardzo ciekawa stylizacja i miejsce - ale brakuje wykorzystania tego - jak jazda 400 konnym autem po podwórku.

Następnym razem proponuję wykorzystanie wody i niektóre kadry ciaśniej Nie zawsze więcej znaczy lepiej.

Domyślnie

No fanem tej sesji to ja nie zostanę, niestety.
    Co do ostrości to zastanawia mnie czy i jak zdjęcie zostało wyostrzone po zmniejszeniu.
    Czy robiłeś w rawach czy jpeg, czym wywołane i z jakimi ustawieniami ostrości.
    Drugą sprawą jest 85mm 1.8. Ja swojego (wersja D) pozbyłem się ponieważ ostrość miałem jak na powyższych zdjęciach (body D80)
    Sprzętowy onanizm prowadzi do twórczej impotencji

Domyślnie

Dla mnie brakuje stylizacji - wszystko z innej bajki.
    Tło nie pasuje do stroju, do tego ta plastikowa miska przez te szczegóły ucieka cała magia sesji.
    Wykonanie nie najgorsze, co do ostrości na stopach , może autor był właśnie w te stopy zapatrzony

Uprawnienia umieszczania postów