Tak ostro na premierze filmu chyba nie było jeszcze nigdy.
http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/swia...wiadomosc.html
Szukaj
Tak ostro na premierze filmu chyba nie było jeszcze nigdy.
http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/swia...wiadomosc.html
Nie jakas, tylko konkretna masakra. Zawsze mowilem ze hamerykance to swiry.
Najmocniejsze z tego jest to, że ofiar było by mniej gdyby ludzie nie myśleli, że to efekty specjalne !!!
No niestety masakra bezsensowna. O ile za typowym zamachem często kryją się jakieś motywy (np.palestyńczycy walczący z okupantem) to w tym wypadku może się okazać, że ten 24-latek pokłócił się z dziewczyną, dostał mandat albo wylano go ze szkoły i sobie 'odreagował'.
Ja i tak jestem pełen podziwu dla Amerykanów za ich poczucie odpowiedzialności czy też strachu przed karą, bo gdyby u nas był swobodny dostęp do broni to takie masakry miałyby miejsce co tydzień w każdej knajpie i pod każdym sklepem monopolowym. Weźmy też pod uwagę, że Amerykanów jest kilkaset milionów, więc statystycznie dzieje się tam tyle samo zbrodni co u nas...
Z drugiej jednak strony faktycznie głupio być przypadkową ofiarą. Ilekroć czyta się u nas o morderstwach to najczęściej menele między sobą je robią podczas libacji, więc nie szkoda ludzi, a takie przypadkowe strzelanie do niewinnych osób jednak napawa strachem...
Nie wiem skąd ten wniosek. Z danych za 2008 rok wynika, że w Polsce przypada 1.21 morderstw na 100 000, w USA za ten sam rok 5.22/100 000 tys. ludzi (Niemcy 0.8/100 000). Myślę, że swobodny dostęp do broni nie jest bez znaczenia.Ja i tak jestem pełen podziwu dla Amerykanów za ich poczucie odpowiedzialności czy też strachu przed karą, bo gdyby u nas był swobodny dostęp do broni to takie masakry miałyby miejsce co tydzień w każdej knajpie i pod każdym sklepem monopolowym. Weźmy też pod uwagę, że Amerykanów jest kilkaset milionów, więc statystycznie dzieje się tam tyle samo zbrodni co u nas...
R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog
Chyba jednak trochę cię*myli. Baltimore, Detroit, potem Newark. Washington jest wysoko (w pierwszej 10), ale nie jest pierwszy.nie przeceniałbym tego swobodnego dostępu
najwięcej zabójstw i przestępstw z użyciem broni jak mnie pamięci nie myli jest w Washington DC a tam jest bezwzględny zakaz posiadania broni
R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog
może tak być
pamiętam, że był taki okres, że to W DC był 1 i to był koronny argument dla zwolenników posiadania broni.
w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...
Skontaktuj się z nami