Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie D5000 i prześwietlone zdjęcia - proszę o pomoc

Witam, mam problem - mam Nikon D5000 i do tej pory działał super. Dziś podczas wycieczki robiłam zdjęcia na dworze i w budynku bez zastrzeżeń, nagle, nie wiem czy coś wdusiłam czy co, ale wszystkie zdjęcia robione na dworzu są prześwietlone a te w budynku wmiare dobrze wyglądają, prześwietlenie w miarę słabsze, prawie dobra jakość zdjęcia. Opcja wideo nagrywa wszędzie dobrze. Nie umiem wrócić do poprzednich ustawień.
    Chyba 2 godz grzebałam w ustawieniach i nic.
    Proszę o pomoc

Domyślnie

Zmień tytuł bo ktoś Ci kolo ratunkowe rzuci...

P.S. Przeczytaj instrukcje, zazwyczaj pomaga.
    Ostatnio edytowane przez Cosnek ; 19-07-2012 o 16:44 Powód: ps

Domyślnie

Możliwości "popsucia" jest wiele. Sprawdź, może włączyłaś tryb M?
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

wklej to prześwietlone zdjęcie z exifem na forum

Domyślnie

Uspokój się, weź głęboki oddech...potem weź instrukcję do ręki i zacznij czytać. Czytaj tak długo aż w końcu zrozumiesz rozumieć dlaczego tak mogło się stać. Może będzie też napisane jak przywrócić ustawienia fabryczne. Nie widzę tutaj możliwości by aparat się zepsuł, szczególnie jak mówisz że nagrywanie działa bez problemu.

Domyślnie

Jeśli jest opcja kompensacji ekspozycji w d5000 pod guzikiem to strzelam że to może być to.

Domyślnie

Instrukcje przeczytałam. Reset ustawień fabrycznych nie pomógł. Ustwienie M nie było włączone. Problem występuje na każdym z trybów - auto, ruch, portret itp

Domyślnie

http://www.fotopolis.pl/obrazki/NikonD5000gora.jpg Guzik po prawej z plusem i minusem, jaka wartość jest ustawiona ?

Domyślnie

guzik widze ale jak go dusze nie widze zadnej zmiany, nie widze opcji gdy go dusze

Domyślnie

wklej tak jak kolega powiedzial "przeswietlone zdjecie" tutaj na forum

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów