Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Wątek: K.p.2

Domyślnie

Obejrzałem Twoje poprzednie zdjęcia zamieszczone w tym dziale i pierwsza uwaga, cytując naklejki na samochodach: "zachowaj odstęp" czyli odsuń się trochę od modelki, daj jej oddychać, większa odległość, dłuższa ogniskowa obiektywu, portret to nie makrofotografia, kolejna sprawa - światło, lampę błyskową póki co odpuść, próbuj w naturalnym świetle, ewentualnie z blendami itd., potem weź się za lampę błyskową, pozostają jeszcze kwestie pomysłu na zdjęcie, kompozycji itp., itd., dużo pracy i próbuj, próbuj, próbuj i się nie zrażaj... Pzdr.

Domyślnie

@ koral
    oczywiście, że dostrzegam różnicę. Zamieściłem to zdjęcie, żeby poznać opinie osób, które wiedzą w tym temacie trochę więcej, niż ja. Ponadto, już przed jego zamieszczeniem spodziewałem się jakie te komentarze będą. Staram się uczyć na swoich błędach, a najłatwiej je dostrzec, kiedy są wytknięte przez osoby z zewnątrz.

Jestem wdzięczny za poświęcony czas i komentarze (też jestem zdziwiony ich ilością), także te nie wnoszące wiele w kwestii merytorycznej.

@ pmpmwd
    modelka dziękuje za komplement, a ja za cenne i konkretne uwagi - właśnie na takich mi zależało.
    Będę dalej próbować, uczyć się i na pewno się nie zrażę, bo dla mnie fotografia to zabawa.

Obiecuję też, że nie wstawię nowego zdjęcia przed przeczytaniem kilku odpowiednich książek
    Commercial footer has been removed pursuant to forum rules

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów