Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Profil kolorów

Domyślnie Profil kolorów

Cześć.
    Miałem formatowanego laptopa. Zainstalowałem od nowa photoshopa. Mam monitor Eizo i do niego specjalny profil kolorów. podłożyłem profil pod system zgodnie ze wskazówkami. Czy do photoshopa również muszę załadować profil?
    Jakie macie ustawione profile kolorów w swoim photoshopie?
    Ostatnio edytowane przez AndrzejMirek ; 16-07-2012 o 23:40

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AndrzejMirek Zobacz posta
    Czy do photoshopa również muszę załadować profil?
    Absolutnie nie. Można co najwyżej zajrzeć, czy kanał wyświetlania jest skalibrowany. W liście przestrzeni roboczych RGB będzie pozycja: "Monitor RGB - [nazwa pańskiego profilu]". Jeśli tak jest to ok, ale niech ręka Boska broni to wybierać jako roboczą.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

A jaki powinien być prawidłowy?

Tutaj moje ustawienia kolorów:

Swoją drogą - monitoor i profil mam od Pana, Panie Tomaszu

Domyślnie

A jaki powinien być prawidłowy?
    Proszę rozwinąć okienko Przestrzenie robocze RGB z pierwszego obrazka i sprawdzić to co wyżej napisałem. Sama przestrzeń ma być sRGB lub AdobeRGB zależnie od przyjętego sposobu pracy.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Na liście jest, ale uwstawione jest na sRGB, rozumiem, że wszystko jest ok

Domyślnie

Na liście jest, ale uwstawione jest na sRGB, rozumiem, że wszystko jest ok
    Tak.

Domyślnie

podlacze sie...
    niedawno mialem kalibrowany monitor (NEC p221w). Profile stworzone ColorMunki.
    Teraz musialem przeinstalowac system. Czy teraz musze ponownie kaliborwac monitor,
    czy jest jakis sposob zeby zmusic SVII do uzywania tych profili zrobionych niedawno?

Domyślnie

Trzeba skopiować pliki .mcs z katalogu C:\Users\Public\Documents\NEC Display Solutions\SpectraView II\Calibration Settings, stworzyć taki katalog w nowej instalce i wrzucić tam pliki, następnie odpalić SVII i wgrać kalibrację.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Absolutnie nie. Można co najwyżej zajrzeć, czy kanał wyświetlania jest skalibrowany. W liście przestrzeni roboczych RGB będzie pozycja: "Monitor RGB - [nazwa pańskiego profilu]". Jeśli tak jest to ok, ale niech ręka Boska broni to wybierać jako roboczą.
    Miałem tak przez bardzo długi czas i dopiero zachowanie się tego profilu pod Win7 uświadomiło mi, że to była głupota
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Uprawnienia umieszczania postów