Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borysek01 Zobacz posta

2. http://www.irwusek.webh.pl/_fotograf...G_1842_o_d.jpg (mówie tutaj tez o mgle która istnieje 'przed' modelką.)
    Kolego na tym zdjęciu dużo nie było robione Trochę stemplem się pobawiłem, gładzenie, parę kolorów kryjących i od cała filozofia I to te kolorki może zrobiły tą "mgiełkę"
    - FB -
    Canon + szkła

Domyślnie

Mam skromną nadzieje że dostanę cały work flow na PM czy nawet tutaj. Osobiście nie umiał bym wykonać czegoś takiego

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borysek01 Zobacz posta
    Mam skromną nadzieje że dostanę cały work flow na PM czy nawet tutaj. Osobiście nie umiał bym wykonać czegoś takiego
    Najlepiej na gotowe od razu, kazdy sie uczyl obrobki i wiekszosc osob to samouki. Podstawy Ci kolega napisal, otwieraj zdjecie w PS i kombinuj. Najwiecej sie nauczysz metoda prob i bledow.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bahuone Zobacz posta
    Najlepiej na gotowe od razu, kazdy sie uczyl obrobki i wiekszosc osob to samouki. Podstawy Ci kolega napisal, otwieraj zdjecie w PS i kombinuj. Najwiecej sie nauczysz metoda prob i bledow.
    no tu racja ja sam biorę wybrane zdjęcie otwieram w Color Efex Pro 4 i jadę z wszystkimi flirtami po kolei, suwaczkami troszkę po przesuwam itp. Jak się tak zrobi kilka razy zapamiętasz co daje jaki efekt i co można z tego uzyskać. A ta mgiełka to faktycznie najprawdopodobniej filtr o nazwie fog i trochę suwaczkami złagodzony.

P.S a pytane do innych czy można dograć więcej filtrów do Color Efex Pro 4
    D610; T24-70 2.8; NISSIN-Di866 MKII x 2;

Domyślnie

Na tym drugim zdjęciu żaden fog czy coś podobnego nie było dodawane
    - FB -
    Canon + szkła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artuss811 Zobacz posta

P.S a pytane do innych czy można dograć więcej filtrów do Color Efex Pro 4
    Efex 4 ma opcje dodawania "ulubiownych" jezeli uzyskasz jakis efek, z ktorego bedziesz chcial korzystac czesto, zapisz go wlasnie tam, zapamieta ustawienia.
    Co do dodawania wiecej filtrow nie bardzo, sa osobne filtry z Nik Software np Silver Efex - do zdjec monochromatycznym, noise reduction, hdr itp. Jednak z tego co mi wiadomo nie mozna dodac filtra, ale mozna z jednego strzowyc kilka wariantow i zapisac jako ulubione.

Domyślnie

Żeby nie tworzyć nowego tematu podłącze sie do dyskusji. Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem D5100 ale jak na razie nie miałem czasu aby liznąć troche obróbki (nie licząc zabaw z suwakami w LR). Jakie programy lub pluginy do PS oprócz ww możecie polecic dla początkującego napaleńca który chce sie czegoś nauczyć?
    D5100+18-105VR

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

No jaja sobie robisz przecież są tutaj podane wszystkie jakie są potrzebne.

Domyślnie

Jaj sobie nie robie Myślałem że może jest jeszcze cos warte polecenia. Rozumiem że pełen pakiet NIK software spokojnie mi wystarczy?? Jak na razie nie znam PSa, a takie predefiniowane filtry ułatwiaja sprawe.
    D5100+18-105VR

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Naucz się co to są warstwy, maski, mieszanie, krzywe i inne takie cuda w PS i dopiero wtedy użycie CEP 4 np ułatwia życie.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów