Szukaj
- FB -
Canon + szkła
Mam skromną nadzieje że dostanę cały work flow na PM czy nawet tutaj. Osobiście nie umiał bym wykonać czegoś takiego![]()
no tu racja ja sam biorę wybrane zdjęcie otwieram w Color Efex Pro 4 i jadę z wszystkimi flirtami po kolei, suwaczkami troszkę po przesuwam itp. Jak się tak zrobi kilka razy zapamiętasz co daje jaki efekt i co można z tego uzyskać. A ta mgiełka to faktycznie najprawdopodobniej filtr o nazwie fog i trochę suwaczkami złagodzony.
P.S a pytane do innych czy można dograć więcej filtrów do Color Efex Pro 4
D610; T24-70 2.8; NISSIN-Di866 MKII x 2;
Na tym drugim zdjęciu żaden fog czy coś podobnego nie było dodawane![]()
- FB -
Canon + szkła
Efex 4 ma opcje dodawania "ulubiownych" jezeli uzyskasz jakis efek, z ktorego bedziesz chcial korzystac czesto, zapisz go wlasnie tam, zapamieta ustawienia.
Co do dodawania wiecej filtrow nie bardzo, sa osobne filtry z Nik Software np Silver Efex - do zdjec monochromatycznym, noise reduction, hdr itp. Jednak z tego co mi wiadomo nie mozna dodac filtra, ale mozna z jednego strzowyc kilka wariantow i zapisac jako ulubione.
Żeby nie tworzyć nowego tematu podłącze sie do dyskusji. Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem D5100 ale jak na razie nie miałem czasu aby liznąć troche obróbki (nie licząc zabaw z suwakami w LR). Jakie programy lub pluginy do PS oprócz ww możecie polecic dla początkującego napaleńca który chce sie czegoś nauczyć?
D5100+18-105VR
Jaj sobie nie robieMyślałem że może jest jeszcze cos warte polecenia. Rozumiem że pełen pakiet NIK software spokojnie mi wystarczy?? Jak na razie nie znam PSa, a takie predefiniowane filtry ułatwiaja sprawe.
D5100+18-105VR
Skontaktuj się z nami