Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 51

Wątek: blok....

Domyślnie

stig poogladalem zdjecia, ale tam tylko jeden gosc robi i z lampa wszystkie grzeje...
    wiec nadzieja prysla. Trudno sie mowi

icemaster, ja uzywam Corel Paint Shop Pro X i tam jest opcja do odszumiania, jak dla mnie calkiem w porzadku.
    Ale musze przesiasc sie na PS, wiec chyba bede uzywal Noise Ninja lub Neat Image

Domyślnie

Wszędobylskie szumy oczywiście są szczególnie w słabo doświetlonych partiach - ciemnoskórzy zawodnicy, widownia w tle itp. Do sieci lekko odszumiam korzystając z Neat Image a do druku do gazety puszczam prosto z aparatu bez żadnych korekt.
    Zdjęcia robię tylko w jpgach - stig tylko w rawach.
    Jednak - już raz pisałem kiedyś - bardzo mocno redukujesz szumy poprzez poprawne ustawienie balansu bieli (o naświetleniu nie wspominam oczywiście bo tu mamy ograniczenia). Dobry WB naprawdę bardzo pomaga!
    Avatar nie jest aktualny - już nie palę.

Domyślnie

Pozwoliłem sobie jeszcze wrócić do zdjęcia "bloku" i skorygowałem delikatnie niebieski kolor - czasami warto posiedzieć nad zdjęciem chwilkę dłużej by otrzymać efekt zbliżony troszkę bardziej do faktycznego stanu. Wydaje mi się, że jest ciut lepiej.

Domyślnie

racja, poprostu ogladajac tak wszystkie zdjecia z tej hali, przyzwyczajasz sie do kolorystyki, i lekko tracisz orientacje w rzeczywistosci, dzieki

Domyślnie

moze to bedzie lepsze.......

Domyślnie

Jeśli chodzi o kolorystykę, ekspozycję - na pewno bardzo dobrze. No i ostre jest A kadr - kiedy uczyłem się podstaw (właśnie od Mistrza stiga) po pewnym czasie zacząłem wielką wagę przykładać do tego by mimo braków w sprzęcie kadrować wąsko bo w koszykówce szerokie kadry są niespecjalnie mile widziane. Staram się jak mogę chociaż też nie zawsze mi wychodzi no i brak jasnego tele doskwiera. Próbowałem kilka razy nie ruszać pierścieniem zoomu i robić wszystko na 75mm - udawało się ale nie zawsze
    Na tym zdjęciu najważniejszy jest rzucający i próbujący bloku czarnoskóry i myślę że na ich `dwójce skupić by się trzeba, byłby fajny pionik.

Tak narzekałeś a na tym zdjęciu widać, że to fajna hala jest

Domyślnie

niestety moj max to 70mm, zreszta dopiero co nabyty, a na 70(80)-200 mnie nie stac, wiec kadry raczej szersze.
    Bede robowal na nastepnym meczu wezej

Domyślnie

Same gwiazdki na zdjęciach
    To mi się podoba najbardziej chociaż spokojnie mogłeś ciachnąć lekko kosz od góry o jakiś 1cm - nie musi być go tak dużo.

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów