Close

Strona 7 z 15 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 147

Domyślnie

Moje zdanie na temat tego obiektywu jest takie: niesamowicie szybki wół roboczy o bardzo dobrej optyce. Oczywiście Ameryki nie odkryłem, zdecydowana większość posiadaczy tego szkła to dobrze wie. Piszę to jako osoba, która posiadała ten obiektyw dwa lata temu, sprzedała go i znowu kupiła. Największa wada to waga i cena! Nie zwracałem na to uwagi do czasu kiedy zacząłem używać stałek.
    PS. Dwa egzemplarze i nic się z nimi nie działo. Pierwszy kupiłem jako używany, za drugim razem nówkę. Obiektywami nie rzucam, nie wypadają mi z rąk i staram się o nie dbać.
    Elliot Erwitt - mój MISTRZ !!!
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Mamy 24-70 od ok. 2 miesięcy gumy są całe, ale od jakiegoś czasu przy nastawianiu ostrości zaczyna skrzypieć/piszczeć obojętnie czy robi to automat czy ręcznie, dźwięk taki jakby potrzebował naoliwienia. Spotkał się ktoś z taką przypadłością i co z tym najlepiej zrobić?

Pozdrawiamy!

Domyślnie

Jak 2 miesiące, to serwis na gwarancji - najprościej.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raspberry Zobacz posta
    Mamy 24-70 od ok. 2 miesięcy gumy są całe, ale od jakiegoś czasu przy nastawianiu ostrości zaczyna skrzypieć/piszczeć obojętnie czy robi to automat czy ręcznie, dźwięk taki jakby potrzebował naoliwienia. Spotkał się ktoś z taką przypadłością i co z tym najlepiej zrobić?

Pozdrawiamy!
    zdecydowanie oddaj do serwisu. Albo naprawią albo wymienią na nówkę
    Calkiem niezly aparat, takie sobie szkła, marne umiejętności i niewiele czasu...

Domyślnie

wymiany na nówki ? istnieje w ogóle takie pojęcie w firmie Nikon ?

Domyślnie

To i ja coś napiszę:
    bardzo szybki i celny AF
    ostry na 2.8 w całym zakresie
    jak na razie bezawaryjny (3 lata)
    gumy... podklejone od początku na supercienką taśmę dwustronną nie ma z nimi problemu
    jakość zdjęć - no cóż z czystym sumieniem jak na uniwersalny zoom jest bardzo dobrze
    Nie wiem, wielu ludzi piszę że ma jakieś problemy - dla mnie to bardzo fajne pewne szkiełko które jakością na pewno nie zastąpi stałek ale z pewnością jest jednym z najlepszych obiektywów tego typu.
    D4lZ6lS35lS50lS85l

Domyślnie

Mam od trzech lat. Zero problemów z czymkolwiek. Nie jestem maniakiem badającym każdy szczegół z pipetą a praktyktycznie to nie mam się do czego przyczepić. Obiektyw noszę na aparacie albo w torbie która nie rzucam, samym obiektywem też nie choć zdarzyło się że upadł z niewielkiej wysokości na miękkie podłoże. Polecam.

Domyślnie

Hej, zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, jeśli chodzi o Nikkora 24-70, a która przydarzyła mi się kiedyś w tandemie Canon 450D + tamron 28-70, mianowicie obiektyw trafiał z AF zupełnie inaczej na wąskim, a inaczej na szerokim końcu. Czy ktoś z was, użytkowników Nikkora spotkało się z takim problemem?

Domyślnie

Ja się spotkałem. W swoich dwóch Tamronach 28-75.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Witam,
    odświeżę trochę temat - bo jestem w trakcie wymiany sprzętu tzn sprzedałem już N18-105 i 85mm AF-S i wciąż nie wiem co lepsze do mojego D300s czy opisywany tu N24-70 czy może dedykowany pod DX'a N17-55 ... naczytałem się tu o jego awaryjności - jestem optymistą , o sprzęt dbam, nie używam sprzętu zawodowo a czysto amatorsko więc szkiełko dużo roboty nie będzie miało ... podpiąłem oba szkła w jednym ze sklepów i uwagę zwróciła u mnie ogromna różnica w szybkości autofokusa na korzyść N24-70 , z drugiej strony szeroki kąt w N17-55 , jeśli chodzi o jakość optyki to np na photozone.de w testach N17-55 jest gorszy od N24-70 pytanie zasadnicze : co wybrać? plusem posiadania N24-70 będzie na pewno brak konieczności wymiany przy przesiadce na fx'a , czy miał ktoś z Was może okazję porównywać te dwa szkła na DX i FX ???
    D300S + N17-55 + N50 1.8 + TAIR 11A + Nissin Di622
    http://enkipenki.deviantart.com/
    http://www.garnek.pl/onnnn/a

Strona 7 z 15 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów