Close

Strona 3 z 15 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 147

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hamarama Zobacz posta
    Doradzając zakup tego szkła powiedziałbym tak: Kup jak masz 14000zł lub nadal dwie nerki. Jak ci padnie kupisz sobie drugie
    Widzę cię w marketingu!!!
    Z5II; Z5; N17-28; N50Z; T28-75G2; Lampy; Statywy; Torby; Plecaki itd.itp.

Domyślnie

Swój kupiłem "stiltowany". Poprzedni właściciel przywalił nim w chodnik przewracając się. Po naprawie, która kosztowała mnie razem z częściami (zerwana taśma sygnałowa) 500zł, nic się w nim nie dzieje. Czyli działa, AF nie pudłuje, nic się nie haczy, kolory i kontrast wyborne i trwa to już kilka lat. Fakt, guma zooma sflaczała Ale jest na Allegro, niecałe 100zł. Może kupię?
    Ogólnie, kawał cięzkiej dobrej optyki a te opowiesci o delikatności tego szkła generują być może ci z wojennej reporterki.
    D2H,D700, SB800, Jupiter 37A 135, PCS ARSAT H 35 F2,8, Nikkor AiS 28 F2,8, Nikkor 80-200 F2,8, Nikkor 24-70 F2,8, Nikkor 55 F1,2, Nikkor 105 2 DC, Sigma 50 F1,4.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MYSZ Zobacz posta
    Ale jest na Allegro, niecałe 100zł. Może kupię? \
    No bez jaj. 40 zł z bezproblemową wysyłką z serwisu N.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

To nie kupię W sumie podklejona trzyma. Ale twórca tej gumy reagującej dynamicznie w środowisku temperatura-klej taśmy dwustronnej był "geniuszem"
    D2H,D700, SB800, Jupiter 37A 135, PCS ARSAT H 35 F2,8, Nikkor AiS 28 F2,8, Nikkor 80-200 F2,8, Nikkor 24-70 F2,8, Nikkor 55 F1,2, Nikkor 105 2 DC, Sigma 50 F1,4.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MYSZ Zobacz posta
    To nie kupię W sumie podklejona trzyma. Ale twórca tej gumy reagującej dynamicznie w środowisku temperatura-klej taśmy dwustronnej był "geniuszem"
    Jak nie spuchła, nie kupuj. Wczoraj zbutaprenowałem swojego D700, póki nie wyskoczy z łoża nie ma co ruszać. Ale powiedzcie szczerze - nie skopalibyście p(/d)upska tym partaczom?

A wracając do tematu, bo mnie trochę nurtuje zajawka wątku - DYLEMAT czyli wybór z dwóch. Jakich dwóch? Nie widzę tego drugiego.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Coś jest na rzeczy w sprawie gum. Zawodowo naprawiam bankomaty i te gumy "z dawnej produkcji" po prostu się zuzywały, wycierały etc. Teraz, się rozpuszczają, wyciagają i jest to problem "ogólny". A i głupia sprawa, na czas obecny nie ma lepszego optycznie zoom-a w tym zakresie. IMO ma lekki zafarb na kolor złoty, kwestia gustu, ale do "kotleta" i reporterki jest na ten czas najlepszy i tyle

Domyślnie

To na topowe szkła nikkora nie ma gwarancji 2 lat? Jak kupowałem D700 to mi coś takiego gość w sklepie mówił, ze body rok, szkła profi 2 lata, pewnie coś ściemniał...

Tak czy siak, kup to szkło, sprzedaj po roku jak się gwarancja skończy, dołóż kilka stówek i kup nowe. Wkońcu przez rok zarobi kilkakrotnie lub nawet kilkanaście razy więcej niż wyniesie Cię dopłata po sprzedaży swojego i zakupie kolejnego. Ostatnio robiłem na tym szkle, miałem sztukę po przejściach, starą, zflaczałą (gumy), ale nadal zapiepszał aż miło, AF zawsze trafiał. Jak nim nie będziesz rzucał to powinien sporo wytrzymać. W razie W sprzedasz po roku tak jak pisałem wyżej.
    ;]

Domyślnie

Mam go trzy lata i nic się nie dzieje, wygląda jak nowy. Mam go na nartach co roku w zimie przy -20 stopni, na letnich urlopach przy + 30 - +40, po kilku ślubach w rodzinie i znajomych. Wygląda jak nówka. Trudno mu coś zarzucić pod względem mechanicznym i optycznym. Dziwi mnie że niektórzy piszą o delikatności i awaryjności tego szkła. Jeśli on jest taki awaryjny, to jakie przy nim delikatne i awaryjne muszą być sigmy i tamrony nie mówiąc o ich plastikowości co wynika też z wagi tych szkieł.

Domyślnie

gdyby to byly moje pieniadze, to z pewnoscia nie zainwestowalbym ich w 24-70.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    gdyby to byly moje pieniadze, to z pewnoscia nie zainwestowalbym ich w 24-70.
    A w co byś zainwestował jakbyś potrzebował takiego zakresu i takiej jakości ?

Strona 3 z 15 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów