Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Domyślnie

tak jak pisał Robert zapas baterii obojętnie jakich w plenerze trzeba mieć i dalej pozostaje przy wersji mniejszej na body

Domyślnie

Ja mam takie pytanie, czy pocket wizard zastąpi w 100% to Nikon SC-29 lub 28... ? Proszę o odpowiedź, dodam że mam pixel kinga i on nie obsługuje kompensacji ekspozycji a przycisk głębi ostrości nie włącza lampy by zobaczyć gdzi i jak błyska... :/

Domyślnie

Zastąpi i to w nadmiarze. Bo z SC-28 itp kabelkami można podpiąc tylko jedną lampę (CLS nie działa z rozgałęzieniami). A z PW możesz uzywać wiele lamp (jak masz wiele odbiorników).
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Odgrzebuję temat, bo nie znalazłem sensownego wyjaśnienia.
    Zakupiłem 3 sztuki Pocket Wizard TT5. Jeden pracuje na aparacie, dwa na statywach z sofboxami.
    Wszystko pięknie chodzi jeśli lampy SB-910 zamontowane są tylko na statywach. Ale jak przykręcę dodatkową/trzecią lampę SB-910 do nadajnika TT5 na aparacie to ta lampa nie działa.
    Jak skonfigurować tt5 na aparacie, żeby odpalał 2 lampy na statywach i trzecią zamontowaną na TT5 na aparacie.
    Dziękuję z góry za pomoc.
    | NIKON D810 | NIKKOR 14-24mm 2.8G ED | NIKKOR 28mm 1.8G | NIKKOR 85mm 1.8G | NIKKOR 105mm 2.8G MICRO ED VR | SB-910 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbig1972 Zobacz posta
    Odgrzebuję temat, bo nie znalazłem sensownego wyjaśnienia.
    Zakupiłem 3 sztuki Pocket Wizard TT5. Jeden pracuje na aparacie, dwa na statywach z sofboxami.
    Wszystko pięknie chodzi jeśli lampy SB-910 zamontowane są tylko na statywach. Ale jak przykręcę dodatkową/trzecią lampę SB-910 do nadajnika TT5 na aparacie to ta lampa nie działa.
    Jak skonfigurować tt5 na aparacie, żeby odpalał 2 lampy na statywach i trzecią zamontowaną na TT5 na aparacie.
    Dziękuję z góry za pomoc.
    Lampę na korpusie zamocowaną przez PocketWizard ustaw jako Master aby była możliwość sterowania grupami oraz lampą główną.
    Oczywiście Nikon

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów