Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Riat 2012

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Riat 2012

Witam.
    Chcialbym pokazac kilka fotek z tegorocznego RIATu. Jako ze jestem poczatkujacy, jak i pogoda nie do konca dopisala prosze o slowo krytyki odnosnie kadrow i techniki. Co do obrobki to rowniez sie ucze wiec wszelkie wskazowki mile widziane.
    Dziekuje i milego ogladania

1

2

3

4

5

6

7
    Ostatnio edytowane przez beret23 ; 11-07-2012 o 14:38

Domyślnie

Pomogę Ci shostować te fotki jak należy

1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.

Według mnie na wszystkich przydałaby się jakaś ciekawa obróbka 1, 2 i 3 najciekawsze kadrowo według mnie.
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

Dzieki za poprwke. Do nastepnego posta pewnie sie naucze jak poprawnie wstawiac fotki Czekam na dalsze komentarze i wskazowki. Postaram sie jeszcze cos wrzucic. pozdr

Domyślnie cd..

za duzo zabawy i wcielo zdjecia w zastepstwie kilka innych. milego ogladania
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14

Domyślnie

uwaga do wszystkich zdjęć - stosuj standard kadru; albo 3:2, kwadrat. Zdecydowanie uciekaj od panoramy, w lotnictwie najczęściej się nie obroni. Następna sprawa to kadrowanie, mocne punkty i wypełnienie kadru; oczywiście nie od brzegu do brzegu, ale:
    1. co jest w mocnym punkcie?, po co tyle z prawej; góry i dołu
    2. tutaj to nie rozumiem kadry ( choć sam "Jurek" jest ciekawy ), za dużo góry, za mało dynamiki ( nie bój się skosów ) i LG
    3. ostrość, tablica nr 2 - takie pamiątkowe ( dobrze że śmigła się kręcą )
    4. F-16 jest, ale kompozycja i kadr się nie bronią
    5. ciaśniej i babol do stemplowania
    6. w kwadrat, lub pion; pewnie 1024:680 też by było duuużo lepiej
    7. niestety, z takim tłem to się żadne foto lotnicze nie obroni; nawet jak wywali 128 flar
    8. trochę ostrości brak, no i takie centralne
    9. ciaśniej; ale daj samolotom dalej odlecieć
    10. no niestety; obiekt za mały. Rozumiem że przy większym cropie jakość poleci ale....
    11. jeżeli chodzi o kadr to prawie ( trochę za dużo z tyłu ), ale jakość już nie
    12. no i znowu - lecą sobie samoloty

Domyślnie

Wyostrzyłeś po zmniejszeniu? Albo bardzo cropowałeś, czym robione? Poza tym ciemno coś i ponuro. Może pogoda taka,czy co.
    A najbardziej mi się i tak śmigłowiec podoba
    Pozdrawiam,
    Paweł
    Mój Instagram

Domyślnie

Pogoda kiepska byla no i ustawienia aparatu nie do konca poznalem jeszcze wiec wyszlo bardziej ponuro niz bylo w rzeczywistosci. Robione bylo D300+70-300 vr. Dzieki za komentarze. Moze jeszcze ktos ma inne zdanie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez beret23 Zobacz posta
    Pogoda kiepska byla no i ustawienia aparatu nie do konca poznalem jeszcze wiec wyszlo bardziej ponuro niz bylo w rzeczywistosci. Robione bylo D300+70-300 vr. Dzieki za komentarze. Moze jeszcze ktos ma inne zdanie?
    złej baletnicy....
    ale nie przejmuj się - ćwicz dalej, a zestaw D300+N70-300VR jest bardzo dobry.

Uprawnienia umieszczania postów