witam. jaki grip byscie polecili do d700 ? i jak one wspolpracuja ? tylko nie piszcie kup orginalbo jest najlepszy bla bla.
acha i jeszcze jedno pytanie odnosnie gripa w d700. zeby wyciagnac baterie z korpusu trzeba odkrecic gripa ?
Szukaj
witam. jaki grip byscie polecili do d700 ? i jak one wspolpracuja ? tylko nie piszcie kup orginalbo jest najlepszy bla bla.
acha i jeszcze jedno pytanie odnosnie gripa w d700. zeby wyciagnac baterie z korpusu trzeba odkrecic gripa ?
1. Tak
2. Tak
*Ad 1. Nieoryginalne gripy w połączeniu z D700 z baterią w body i w gripie powodują czasem usterki w postaci awarii wyświetlacza body, poszukaj na forum "D700 ciemny wyświetlacz".
D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd
Myślę że warty polecenia jest grip oryginalny. Co do podróbek każda z nich ma swoje wady.
Są napewno delikatne i plastikowe. Lepiej kupic używany oryginał
CYTAT: "tylko nie piszcie kup oryginał, bo jest najlepszy bla bla."
Skoro pytasz, jaki Ci polecić, to właśnie polecam ORYGINAŁ. Bo jest najlepszy. Bez "ble-ble"![]()
Pamiętaj, że kupno zamiennika to może być tylko pozorna oszczędność.
Ja tak z innej strony: mam D700 od jego początku produkcji - po co Ci grip ? Poważnie: podaj choć jeden sensowny powód.
Pzdr.
D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
praca w pionie to najwazniejszy powodzbytnio sie przyzwyczailem do pionowego trzymania d90 i nie wyobrazam sobie robic zdjec bez gripa
![]()
A ja podam jeszcze jeden. Podepnij 70-200 i zobacz czy dalej będzie tak przyjemnie bez gripa. Zwłaszcza w pionie.
D700/D300s/D50
Z5II; Z5; N17-28; N50Z; T28-75G2; Lampy; Statywy; Torby; Plecaki itd.itp.
Skontaktuj się z nami