Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: d700 a grip

Domyślnie d700 a grip

witam. jaki grip byscie polecili do d700 ? i jak one wspolpracuja ? tylko nie piszcie kup orginalbo jest najlepszy bla bla.

acha i jeszcze jedno pytanie odnosnie gripa w d700. zeby wyciagnac baterie z korpusu trzeba odkrecic gripa ?

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

1. Tak
    2. Tak

*Ad 1. Nieoryginalne gripy w połączeniu z D700 z baterią w body i w gripie powodują czasem usterki w postaci awarii wyświetlacza body, poszukaj na forum "D700 ciemny wyświetlacz".
    D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd

Domyślnie

Myślę że warty polecenia jest grip oryginalny. Co do podróbek każda z nich ma swoje wady.
    Są napewno delikatne i plastikowe. Lepiej kupic używany oryginał

Domyślnie

CYTAT: "tylko nie piszcie kup oryginał, bo jest najlepszy bla bla."
    Skoro pytasz, jaki Ci polecić, to właśnie polecam ORYGINAŁ. Bo jest najlepszy. Bez "ble-ble"

Domyślnie

Pamiętaj, że kupno zamiennika to może być tylko pozorna oszczędność.

Domyślnie

Ja tak z innej strony: mam D700 od jego początku produkcji - po co Ci grip ? Poważnie: podaj choć jeden sensowny powód.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Ja tak z innej strony: mam D700 od jego początku produkcji - po co Ci grip ? Poważnie: podaj choć jeden sensowny powód.
    Podam dwa bezdyskusyjne.
    1. Praca w pionie - wybierak itp
    2. 8 fps

przenoszę do działu o zasilaniu.
    Tu sa już podobne tematy
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

praca w pionie to najwazniejszy powod zbytnio sie przyzwyczailem do pionowego trzymania d90 i nie wyobrazam sobie robic zdjec bez gripa

Domyślnie

A ja podam jeszcze jeden. Podepnij 70-200 i zobacz czy dalej będzie tak przyjemnie bez gripa. Zwłaszcza w pionie.
    D700/D300s/D50

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta

Pzdr.
    Bo mam wielkie łapy i mieszczą mi się tylko 3 palce a czwarty bez gripa ląduje pod body?
    Bo znacznie wygodniej używa się aparatu z gripem jeśli zapniesz ciężkie szkło i lampę?

+ to co wcześniej już zostało napisane

Pozdr.
    Z5II; Z5; N17-28; N50Z; T28-75G2; Lampy; Statywy; Torby; Plecaki itd.itp.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów