Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 48

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez insane
    ..
    na pewno wiecie ze agfy juz nie ma rynku ... od ladnych paaru lat ...
    ..............................w zeszlym roku ilofrd cos plumkal o zaprzestaniu produkcji filmow .. odczuliscie cos wogole ?? nadal bez problemowo moge kupic hp5+
    ech

Agfa kilka miesiecy temu SPRZEDAŁA anlogowa odnoge swej działalności jej managementowi. I nic nie znikneło i raczej nie zniknie przez czas dluzszy.
    Inna rzecz ze czesc fabryk zamkna.

Ilford mial bardzo powazne klopoty z finansowaniam dzialalnosci i jego przyszlosc nie byla przesadzana.
    Doszlo jednak do porozumienia z wierzycielami i Ilford dziala nadal.
    Pozdrawiam
    Jacek

Domyślnie

co do agfy to moglem sie mylic ... szczerze mowiac bazowalem na szczatkowych informacjach
    co do ilforda bardzo mnie cieszy fakt ze nadal sa

Domyślnie

i tak trzyamc
    Pozdrawiam
    Jacek

Domyślnie

Bzdura z zaprzestaniem produkcji ... nie stac ich na to

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jmj
    Cytat Zamieszczone przez lamP.Art
    - TMAX 3200 @ 12800 do fotografii na koncertach jazzowych
    jak i czym wołasz Tmaxa - mam wskazania na D76 ale mam pewne watpliwosci
    Jak zwykle w Rodinalu Ale ile to muszę zobaczyć w rozpiskach bo ostatnio dawno temu wołałem w taki sposób

W tym roku dopiero na jesieni będę 3200 odświeżał

[ Dodano: Nie Lip 10, 2005 6:52 pm ]
    Cytat Zamieszczone przez insane
    a 120 ?? wydawac by sie moglo ze koncerny zaprzestana produkcji 120tek .. bo nie powstaja paparaty .. co lepsze firmy zamykaja produkcje lub sie (bronica) ale filmy nadal sa na rynku ... dostep do nich jest nieco utrudniony ale jednak sa
    firmy się zamykają ? A hassel? A mamiya? Jakoś sie nie zamykają i chyba nie prędko się zamkną
    Pozatym nawet jak się zamkną to i tak nadal jeszcze pozostaje w użyciu wiele wspaniałych sprzętów i to niekoniecznie w amatorkich rękach.

Pamiętam czasy jak Amiga miała zakończyc produkcję A2000, ale skapitulowali, bo to był topowy model do montażu video i studia zaczęły się burzyć... stare czasy, firma Commodore nie istnieje ale Amigi i soft nadal są produkowane. Z filmami będzie podobnie mam nadzieję
    z serca pozdrawiam

lamP.Art
    http://www.marekwitkowski.info
    "Przedzieram się przez dżunglę życia pomrukując..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lamP.Art
    ... stare czasy, firma Commodore nie istnieje ale Amigi i soft nadal są produkowane.
    Commodore zbankrutowało ponieważ, miast się zajmować tym co potrafili, to zachciasło im się blaszaki składać. Gdyby nie to byc może dziś byśmy foty na Amisiach obrabiali, a blaszak byłby tylko większym kalkulatorem w biurze. Ech kto pamięta De lux Paint'a.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Ja pamiętam A co do commodore'a to niestety - grafika stanęła na poziomie A600 i nie ruszyła z miejsca Echh........

Deluxe Paint to niekoniecznie bo były już o wiele nowsze programy i działające w pełni photo

Ja za to pamiętam LightWave'a pierwszego i PageStream'a - DTP którego zazdrościli nam posiadacze blaszaków

A teraz odkładam powoli na kolejnego Maca
    z serca pozdrawiam

lamP.Art

Domyślnie

Ech miałem Amige 2000... jaki to był fajny komputer! Jaka grafika w porównaniu z ówczesnymi PC-tami! No i te gemlocki, samplery, interfejsy MIDI...

Domyślnie

i video teaster przedewszystkim
    z serca pozdrawiam

lamP.Art

Oszczędny w słowach Awatar Boomerang
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

Jeśli kogos to pocieszy to po trzech miesiącach doświadczenia z D70 na wakację zabieram tylko jedną puszkę ... F100 i z osiem rolek provi
    DX

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów