Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Domyślnie

Wiesz - jak masz kasę to bierz wyższy model.
    Co do samego modelu KB wypowiadać się nie będę bo nie miałem.
    Ja przekonałem się, że bardziej mi leży głowica 3D, ale o ile nogi to bardzo uniwersalna sprawa tak głowica to już bardzo indywidualny temat.

P.S. napisałeś, że na wyprawy w góry. Rozumiem, że piesze.
    Zwróć uwagę na rozmiar po złożeniu i samą wagę.
    600 ma 3 sekcje = będzie wyższa po złożeniu. Model 650 będzie składał się z 4 sekcji. Przełoży się to nieco na stabilność ale za to będzie wygodniejszy w noszeniu.
    Nie napisałeś też co będzie na tym "stać".
    Powiem ci szczerze, że czasem zamiast mojej 550ki wolałbym zabrać 350kę, którą posiada mój znajomy. Lżejszy, mniejszy i nawet daje rady.
    Ostatnio edytowane przez Badol ; 18-07-2012 o 21:17
    Z5II; Z5; N17-28; N50Z; T28-75G2; Lampy; Statywy; Torby; Plecaki itd.itp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Artur25 Zobacz posta
    czyli A600 jak najbardziej jeżeli chodzi o nogi
    a głowica lepsza b-00 czy kb-2 różnica w cenie nie jest jakaś wielka
    Zdecydowanie bierz droższą
    obiecuję, przeczytam regulamin...

Domyślnie

napisałem na chwile obecną d200 s10-20 n16-85 n 35 czasami n 80-200 af-s ale to juz bez statywu
    oj jest spora różnica miedzy takim a350 a a600 waga, wielkośc to ma znaczenie kiedy trzeba targa przez 10 godzin na plecach ale w przypadku a 350 o połowe mniejszy udzwig
    Ostatnio edytowane przez Artur25 ; 18-07-2012 o 21:47

Domyślnie

Badol ale daje rade czy raczej daje rade wiesz w perspektywie mam d400 jak wyjdzie no chyba ze bedzie mniejszy od d 200 a w górach każdy kilogram mniej jest na wage zlota

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Artur25 Zobacz posta
    Badol w górach każdy kilogram mniej jest na wage zlota
    Wiem, sam czasem chodzę dlatego pozwoliłem sobie zabrać głos w tej sprawie.
    Słuchaj - wiadomo - im cięższy i większy statyw tym więcej i lepiej udźwignie. To "oczywista oczywistość"
    Bardzo fajny statyw to np. Manfrotto A055, którego miałem okazję poużywać przez chwilę ale jak pojechałem z nim rowerkiem kilka kilometrów na plecach + cała reszta sprzętu to myślałem, że mi kręgosłup pęknie.
    Coś za coś. Waga i poręczność vs stabilność.
    Tak naprawdę to warto mieć dwa - jeden pancerny, którego możesz zabrać samochodem i z którym będziesz szedł max kilka km.
    I drugi - mały, lekki, którego zabierzesz wszędzie i nie będziesz płakał.
    Mój kolega, od którego pożyczyłem sobie właśnie manfrotto prawie nigdy go nie zabiera ze sobą bo jest za ciężki
    Chodzi o to żebyś nie wpadł w taką pułapkę.
    Moja 550ka daje rady i uważam, że jest świetnym kompromisem między wagą/gabarytami a możliwościami (udźwig/stabilność).
    Każdy z tych Benro ma możliwość podpięcia plecaka czy innej opcji jako obciążnika co znacznie bardziej stabilizuje statyw.
    Myślę, że 350ka poradzi sobie z D400. mojemu kumplowi jakoś dźwiga obecnie Canona 7d i nie słyszałem żeby coś było nie tak. Nawet ja kiedyś podpinałem D700 z gripem + jakieś raczej małe szkło i też dawał rady ale oczywiście gorzej niż 550 nie wspominając o A055.

Najlepiej przejdź się do sklepu i popatrz jak wyglądają itd.
    To ty to będziesz nosił i to twój sprzet będzie na tym "wisiał"

P.S. pamiętaj, że 350ka jest niższa od 550 czy 600ki. Nie wiem ile masz wzrostu itd. To też często ma znaczenie.
    Ostatnio edytowane przez Badol ; 19-07-2012 o 16:16

Domyślnie

statyw jest mi potrzebny tylko i wyłącznie w góry a takie wyprawy to minimum 7 godzin łażenia 550 lżejsza od 600 o 0,5 kg 4 sekcje w wolał bym 3 ale za to az 20 cm mniejszy po złożeniu

Domyślnie

No to musisz sobie to wszystko przemyśleć
    Tak czy inaczej bez względu na jaki model się zdecydujesz z nóg Benro będziesz zadowolony.

Domyślnie

chyba jednak 550 z kb-1 przeczytałem pare dobrych opini

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów