No właśnie nie jest. Przejrzyj sobie osiągnięcia reprezentacji młodzieżówek, to zmienisz zdanie. Znasz w ogóle trochę? Znajdź sukcesy U-23 HiszpaniiZapraszam. Generalnie U-23 to jest pomieszanie U-21 ze starszymi, którzy już grają w normalnej ale w większości siedzą na ławie. Do tego nie ma regularnych zgrupowań tak jak kadry A czy U-21.
Nie widzisz tutaj nutki prześmiewczej? Naprawdę uważasz, że porównuję serio Curling w Polsce i piłkę nożna na IO? To było popadanie ze skrajności w skrajność, aby podkreślić niszę piłki nożnej w IO. FIFA ogranicza tę imprezę ponieważ nie jest to im na rękę. W Świecie piłkarskim wszystko się kręci wokół FIFA, więc dlatego nikt nie ma parcia na to. Mało tego. W tym czasie są rozgrywki klubowe, a FIFA nie daje zwolnień na ten okres więc kluby nie zawsze są chętne oddawać piłkarzy na cele reprezentacji U-23, która de facto nie istnieje.
Media. Medialna nagonka na reprezentacje Hiszpanii. Brak słów, więc więcej się do tego nie odniosę. Pojedź do Hiszpanii teraz, pochodź po ulicach i zapytaj kogokolwiek o to. Gwarantuję, że wszyscy potraktują tę informację tak jakbyś im powiedział, że w Japonii właśnie się urodziły bliźniaki syjamskie. Nikogo nie będzie to interesować. Najbardziej to właśnie interesuje media, bo mogę napisać nagłówek. "Hiszpania jedzie do domu na IO". W ogóle nie mam pojęcia czemu byli faworytem wg mediów.
Ja także![]()
Z mojej też. Nie rozumiemy się, bo odnosisz się tylko do słów: Hiszpania, Media, Piłka nożna, Mistrzowie. Znasz w ogóle tematykę reprezentacji młodzieżowych, sukcesy poszczególne. Treningi, szkolenia etc.? Czy tylko pojęcia nadmuchane przez media?
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami