Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Grey.

Domyślnie Grey.

Parę zdjęć na przywitanie się z forum.

Niezobowiązująca sesja na przetestowanie sprzętu, czyli typowe zdjęcia a'la baba w krzakach:

//EDIT
    BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 18-12-2024 o 15:44 Powód: brak zdjęć, wygasł hosting

Domyślnie

Szaroburo i niepewnie komzycyjnie, w szczególności dwójka z pustką nad głową. Ciało w kolorze popiołu zmieszanego z błotem jakoś nie pobudza mojej estetyki za mocno. Brak jakiegoś choć minimalnego doświetlenia lub poszukania miejscówki z bardziej sprzyjającym i ciekawym światłem. Sama modelka i drzewo to ciut za mało.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    w szczególności dwójka z pustką nad głową.
    Nie widzę tam pustki, a nawet gdyby była, to nie wiem co w tym złego.

Brak jakiegoś choć minimalnego doświetlenia lub poszukania miejscówki z bardziej sprzyjającym i ciekawym światłem.
    To była blenda i słoneczny dzień

Sama modelka i drzewo to ciut za mało.
    Tak wygląda 99% zdjęć tutaj, stąd publikacja pół-żartem, stwierdziłem, że zdjęcie wmiesza się w tłum Zdjęcie z sesji testowej, przestrzelana rolka by zobaczyć czy sprzęt działa i jak szkło rysuje

Domyślnie

Serio użyłeś tu blendy? Nie żartuj! A wypakowałeś z pokrowca?
    Serio to myślałem, że lekko przy wywołaniu twarz doświetlona lub w obróbce i tyle. Blendy naprawdę nie podejrzewałem.
    Co do ilości miejsca nad głową, to dość prosty koncept - głowa pośrodku (pustego) kadru wygląda źle. I już. Po więcej - do podręczników zapraszam, bo nie ma co się powtarzać.

Szkło działa. Nic specjalnego jak na moje oko. I w tych warunkach. Za to wywołanie fatalne i tu bym szukał pierwszej pomocy. Aha, przykro, że zdjęcie się w tłum nie wmieszało jednak.

Domyślnie

na co by tu się nie silić, zdjęcia są słabe zarówno kadrowo i obróbkowo...uroku modelki tez nie widać...
    D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...

Domyślnie

jedynka się nawet broni, trza by było trochę szlifnąć zdjęcie

Domyślnie

Serio użyłeś tu blendy? Nie żartuj! A wypakowałeś z pokrowca?
    Biorąc pod uwagę, że zdjęcie jest robione pod światło, to raczej wyjąłem... Inaczej nawet przy takim rozmiarze negatywu by była czarna plama zamiast twarzy.

głowa pośrodku (pustego) kadru wygląda źle. I już. Po więcej - do podręczników zapraszam, bo nie ma co się powtarzać.
    A ja zapraszam do oglądania większej ilości zdjęć, czytania mniej podręczników

Za to wywołanie fatalne i tu bym szukał pierwszej pomocy.
    Ten Ilford już drugi raz mi tak wychodzi z Rodinalem i nie widzę w tym nic fatalnego, zwłaszcza na odbitce wychodzi mega drobne ziarno i przejścia tonalne są baaardzo przyjemne. Bardzo ładnie się taki film odbija. Też lubię większy kontrast i następnym razem zastosuję nieco inne mieszanie, no ale masz prawo mówić, że Ci się nie podoba - Twoja wola. Każdy ma prawo

Jak znasz dobre sposoby na wywojkę Hp5+ w R09 albo D76, bo tymi dysponuję, to chętnie posłucham.
    Ostatnio edytowane przez noritsu-koki ; 05-07-2012 o 11:26

Domyślnie

Nie znam niestety. Analog to nie moja działka. Gdzieś tu jest analogowa część forum, tam spróbuj popytać.

Uprawnienia umieszczania postów