Bardzo fajny kolorek zrobiłeś. Kadrowo chyba wolałbym bardziej centralnie. Niemniej jednak podoba się
Szukaj
Bardzo fajny kolorek zrobiłeś. Kadrowo chyba wolałbym bardziej centralnie. Niemniej jednak podoba się
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Już miałem się zapytać przy wcześniejszych odsłonach, czy te kolory są wynikiem nałożenia kilku filtrów, obróbki, czy tak było w rzeczywistości?
Ja podobnie jak Bartek byłbym za centralnym umieszczeniem falochronu, automatycznie ten słup w oddali znalazłby się w MP.
Faktura piasku świetna!
Pozdrawiam! =]
Te kolory są wynikiem użyciem wynalazku HOYA ND400. W zależności co chcesz uzyskać albo lekko niedoświetlasz i potem ocieplasz fotę lub wybrany jej fragment w CR nie żałując suwaczka temperatury, albo dochodzisz do granicy prześwietlenia i... robisz co chcesz. Mówiąc wprost - masz łeb i ...j to kombinuj.W każdym razie stosując ten filtr już w aparacie ustawiam wyższą niż "normalną" temperaturę barwową (7-8k °K). Oczywiście nie jest to warunek konieczny, można przecież bez problemu uzyskać "zwykłe" kolory, ale w takich warunkach oświetleniowych po prostu tak lubię. Być może była tu jeszcze szara połówka LEE, nie pamiętam.
Kwadrat jest wycięty z kadru poziomego i długo owo cięcie celebrowałem. Na początku oczywiście chlasnąłem w/g wzorca jednak palik na horyzoncie (a chciałem go zachować) natychmiast przeważał fotę w lewo. Po konsultacjach z samym sobą wybrałem tak jak widać, myślę, że trafnie. Oczywiście szanuję Wasz "zachwiany" odbiór.![]()
LED ZEPPELIN
Ja bym zrobił centralny kadr. Poza tym rewelacja.
Bardzo się podoba, jak ktoś wspomniał malarsko.
Pozdrawiam,
AMI
D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)
po prostu super . świetne światełko
super się prezentuje. Obróbka pierwsza klasa.
pozdrawiam, Łukasz
Skontaktuj się z nami