Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Samsung NX20

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Samsung NX20

Witam,
    Jeżeli ktoś*chciał by zobaczyć*co da się uzyskać*przy pomocy NX20 i np 60mm to zapraszam
    Niestety nie wiem jak będzie z dostępnością tego modelu, nie wiem dlaczego nie ma w sprzedaży NX200.
    Aparaty 20 i 200 są do siebie podobne, ale wydaje mi się, że NX20 jest szybszy od 200.
    NX20 to lekko poprawiony w sensie obudowy NX11.
    Bardzo wygodnie się go trzyma, najważniejsze przyciski są tam gdzie się ich spodziewałem oczywiście kwestia przyzwyczajenia.
    60mm jak dla mnie bajka, chociaż narazie zapominam, że mogę robić zdjęcia z kilku centymetrów

W sumie strasznie nie lubię pisać i wolę wrzucić kilka zdjęć.
    Po kliknięciu powinno pokazać się na Flickr, gdzie są*szczegóły i dostęp do pełnego rozmiaru.

1

Bullet hole by Daniel*1977, on Flickr

2

Blue triangle by Daniel*1977, on Flickr

3

Little spring by Daniel*1977, on Flickr

4

Wall of glass by Daniel*1977, on Flickr

5

Frozen drop by Daniel*1977, on Flickr

6

Radiator by Daniel*1977, on Flickr

7

Can ON - OFF by Daniel*1977, on Flickr

8

Remained only a shadow by Daniel*1977, on Flickr

9

Good morning by Daniel*1977, on Flickr

10

Barbed wire by Daniel*1977, on Flickr

Domyślnie

I znów Daniel usiłujesz zrobić wrażenie, że te fotki to Samsung robił a nie Ty. Nieładnie A zdjęcia fantastyczne (jak zwykle). Powiedz - centrala nie zamierza zrobić czegokolwiek konstruktywnego z polskim rynkiem?

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Jakiś*czas temu pytałem dlaczego tak dziwnie wygląda dystrybucja na naszym rynku, ale dowiedziałem się, że to decyzja z samej góry - moim zdaniem to zła decyzja, w końcu jest u nas sporo ludzi którzy jednak byli by skłonni na zakup ich sprzętu. Chyba że, jest to za mała grupa żeby inwestować.
    Nie wiem jak to jest wysyłane z fabryk, ale na pewno nie w paczkach samolotem więc doładowanie jednego kontenera na statek z naklejką PL nie powinno być*problemem .
    A zdjęcia tak czasem cyknę*i coś*tam wyjdzie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daniel*1977 Zobacz posta
    Jakiś*czas temu pytałem dlaczego tak dziwnie wygląda dystrybucja na naszym rynku, ale dowiedziałem się, że to decyzja z samej góry - moim zdaniem to zła decyzja, w końcu jest u nas sporo ludzi którzy jednak byli by skłonni na zakup ich sprzętu. Chyba że, jest to za mała grupa żeby inwestować.
    Nie wiem jak to jest wysyłane z fabryk, ale na pewno nie w paczkach samolotem więc doładowanie jednego kontenera na statek z naklejką PL nie powinno być*problemem .
    Nie ma co nawet komentować - poddawanie się bez najmniejszej próby walki. Na rynku, na którym - w czym się w pełni z Tobą zgadzam - mieli by szansę zacząć budować jakąś estymę dookoła swojego sprzętu.

Cytat Zamieszczone przez Daniel*1977 Zobacz posta
    A zdjęcia tak czasem cyknę*i coś*tam wyjdzie
    Patrz Pan - a mi nie wychodzi

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Rozmowny
    Miasto
    archiwum X

Domyślnie

Ja juz sobie Samsunga odpuściłem. Jak nie chca naszej kasy to ich sprawa. A może nieudolni są nasi "menagerowie" w Samsung.pl ? A wszystko przez ta centralizację . Bo wszystko musi byc w W-wie. Siedzi tam taki jeden z drugim z nadania brata , kuzyna ciotki co ma szwagra w ministerstwie i pierdzi w stołek czekajac na comiesieczną wypłatę. U nas wszystko musi byc w stolicy. Ciekawe , że za Odrą nie wszystkie ważne instytucje i firmy mają siedzibę w Berlinie.

Domyślnie

a ja mam nx200 i jestem zawiedziony tym aparatem. moze za duzo oczekiwalem po takim malenstwie (przez ostatnie 10 lat uzywalem tylko topowych luster nikona).
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Teoretycznie wnętrze w NX200 i 20 jest podobne, ale odczucia mam inne. 20 według mnie jest zdecydowanie szybsza. Może dopracowali FW, mi najbardziej zależało na wizjerze. Używając 200ki od listopada do dziś*ciężko mi jakoś*robić zdjęcia trzymając aparat przed sobą

Nie wiem natomiast jak sprawa wygląda z obiektywami - mam nadzieję, że to będzie dostępne i że cena nie zabije.
    Spróbuję się*czegoś*dowiedzieć na temat dostępności nowych rzeczy, ale nie wiem czy udostępnią mi takie informacje.

Domyślnie

Myśle, że w polsce nie ma dostępności z uwagi na mentalność kupujacych, dużo większe grono nabywających aparat to ci początkujący, a kwestia wyboru to przede wszystkim opinie ludzi niż własne świadome potrzeby bo jak się później okazuje po czasie obiektyw też się zmienia. A opinia jest jak d*pa każdy ma swoją a u nas to tylko canon i nikon a reszta nie robi zdjęć.
    D600 / Tamron 17-35 2.8-4 DI OSD / N70-300 VR IF ED / N35 1.8 ED
    Olympus E500 / Sigma EX 30 1.4 / Zuiko 14-42 /

Domyślnie

W anglii sa dziwne sklepy, gdzie aparat z jednym obiektywem i z dwoma kosztuje tyle samo...
    Zastanawiam sie gdzie tu logika i chyba mnie glowa rozboli od tego myslenia.
    Chyba sobie piwko walne...

http://www.jessops.com/Directory/catalogue.ashx/$s=samsung%20nx20?fh_location=//jessops/en_GB/isvisible=1/$s=samsung%20nx20&tduid=36e58f6caf91318549001039a3 0f3b22&urlRefer=http://www.jessops.com/Directory/catalogue.ashx/$s=samsung%20nx20
    zdjęcia to zatrzymany czas i nasza historia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ska Zobacz posta
    Myśle, że w polsce nie ma dostępności z uwagi na mentalność kupujacych, dużo większe grono nabywających aparat to ci początkujący, a kwestia wyboru to przede wszystkim opinie ludzi niż własne świadome potrzeby bo jak się później okazuje po czasie obiektyw też się zmienia. A opinia jest jak d*pa każdy ma swoją a u nas to tylko canon i nikon a reszta nie robi zdjęć.
    Grubo sie mylisz .. jak myslisz skad takie zainteresowanie NEXem 5/N?
    Poczytaj na tym forum - SONY = KUPA a wszyscy ktorzy szukaja (a jest ich nie malo na tym forum) cos malego
    to w 90% wybieraja miedzy OLY a NEX.. Ja sam wybralem NEXa 5N ze wzgledu na brak w Polsce NX200.
    pozdrawiam
    Mirek$

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów