Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Kamyczek

Domyślnie Kamyczek

To moje początki z takimi ujęciami, proszę o wyrozumiałość oraz dobre rady:]

Domyślnie

Klimacik fajny, ale przyjęło się, ze w fotografii krajobrazowej robimy ostro od dołu do góry. Tak więc dziurę w obiektywie przymknąć i się głębia ostrości zwiększy . I horyzont do wyprostowania.

to
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrm100 Zobacz posta
    Klimacik fajny, ale przyjęło się, ze w fotografii krajobrazowej robimy ostro od dołu do góry. Tak więc dziurę w obiektywie przymknąć i się głębia ostrości zwiększy . I horyzont do wyprostowania.
    Oj tam, oj tam Nie ma co powtarzać jakiś książkowych szablonów. Krajobraz to nie tylko mały otworek. Pomysł mi się tutaj podoba, ale coś niedobrego dzieje się z kolorami w cieniach.
    Krzywy horyzont w tego typu ujęciach mi nie przeszkadza, ale to jest moje subiektywne odczucie (nie lubię wypicowanych fotek "od linijki")

Domyślnie

akurat co do horyzontu to wolałbym bardziej na równi... ale to tylko moja opinia. Pozdrawiam

Domyślnie

ostrość jest, horyzont od linijki też jest:]

Domyślnie

Druga wersja przyzwoita. Brakuje równowagi bo słońce i kamień dałeś po jednej stronie. Co do rozkładu ostrości to w takim ujęciu na PP powinna być, w tle już niekoniecznie, tym bardziej, że linia styku drzew i nieba wydaje się za ostra.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez deemes Zobacz posta
    horyzont od linijki też jest:]
    Chyba masz lekko skrzywioną linijkę. Teraz jest dużo lepiej, przedtem używałeś jakiegoś bluru?
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Druga wersja przyzwoita. Brakuje równowagi bo słońce i kamień dałeś po jednej stronie. Co do rozkładu ostrości to w takim ujęciu na PP powinna być, w tle już niekoniecznie, tym bardziej, że linia styku drzew i nieba wydaje się za ostra.
    Czyli jednak w tłe troche mniej ostrości, tak sie właśnie zastanawiałem, ale koledzy sie domagali żyletki to poleciałem po całości:] Z równowagą dobry pomysł, dzieki, następnym razem będzie.

Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    Chyba masz lekko skrzywioną linijkę. Teraz jest dużo lepiej, przedtem używałeś jakiegoś bluru?
    Teraz patrze i rzeczywiście jakaś zdezelowana ta linijka. Druga wersja to wyostrzony oryginał, w pierwszej wersji oczywiście rozmycie w PS, jak widać troche przegiąłem, ale chciałem ukryć te śmieci przy brzegach, w końcu to Wisła:]

Generalnie przód mi sie podoba ale tło to jakieś takie jak z taniego filmu Science fiction:]
    Ostatnio edytowane przez deemes ; 05-07-2012 o 23:17
    Aparat, jakieś obiektywy i torba używana.

Domyślnie

>Generalnie przód mi sie podoba ale tło to jakieś takie jak z taniego filmu Science fiction:]

Bo chyba za mocno z cieni wyciagnięte jest z tyłu i mocno wyostrzone. Wtedy wychodzi własnie tak. Sam mam z tym problem. Ale druga wersja całkiem miła dla oka

Uprawnienia umieszczania postów