To moje początki z takimi ujęciami, proszę o wyrozumiałość oraz dobre rady:]
Szukaj
To moje początki z takimi ujęciami, proszę o wyrozumiałość oraz dobre rady:]
Klimacik fajny, ale przyjęło się, ze w fotografii krajobrazowej robimy ostro od dołu do góry. Tak więc dziurę w obiektywie przymknąć i się głębia ostrości zwiększy . I horyzont do wyprostowania.
Oj tam, oj tamNie ma co powtarzać jakiś książkowych szablonów. Krajobraz to nie tylko mały otworek. Pomysł mi się tutaj podoba, ale coś niedobrego dzieje się z kolorami w cieniach.
Krzywy horyzont w tego typu ujęciach mi nie przeszkadza, ale to jest moje subiektywne odczucie (nie lubię wypicowanych fotek "od linijki")
akurat co do horyzontu to wolałbym bardziej na równi... ale to tylko moja opinia. Pozdrawiam
ostrość jest, horyzont od linijki też jest:]
Druga wersja przyzwoita. Brakuje równowagi bo słońce i kamień dałeś po jednej stronie. Co do rozkładu ostrości to w takim ujęciu na PP powinna być, w tle już niekoniecznie, tym bardziej, że linia styku drzew i nieba wydaje się za ostra.![]()
LED ZEPPELIN
Czyli jednak w tłe troche mniej ostrości, tak sie właśnie zastanawiałem, ale koledzy sie domagali żyletki to poleciałem po całości:] Z równowagą dobry pomysł, dzieki, następnym razem będzie.
Teraz patrze i rzeczywiście jakaś zdezelowana ta linijka. Druga wersja to wyostrzony oryginał, w pierwszej wersji oczywiście rozmycie w PS, jak widać troche przegiąłem, ale chciałem ukryć te śmieci przy brzegach, w końcu to Wisła:]
Generalnie przód mi sie podoba ale tło to jakieś takie jak z taniego filmu Science fiction:]
Ostatnio edytowane przez deemes ; 05-07-2012 o 23:17
Aparat, jakieś obiektywy i torba używana.
>Generalnie przód mi sie podoba ale tło to jakieś takie jak z taniego filmu Science fiction:]
Bo chyba za mocno z cieni wyciagnięte jest z tyłu i mocno wyostrzone. Wtedy wychodzi własnie tak. Sam mam z tym problem. Ale druga wersja całkiem miła dla oka![]()
Skontaktuj się z nami