Witam,
Przez 1,5 roku byłem użytkownikiem puszki Sony Alpha 500. Jestem fotografem-amatorem, czyste hobby, które sprawia mi radość w wolnym czasie.
Zastanawiam się właśnie nad wyborem nowego aparatu, czytałem trochę o nowym modelu Nikona D3200, ale po głębszym rozeznaniu tematu stwierdziłem, że nie ma sensu pakować kasy w sprzęt, w którym stosowany jest tzw. chwyt marketingowy "o 24mpx, to pewnie dobry aparat, biorę...", a do filmowania się on nie przyda, z uwagi na to, że posiadam już kamerę. Po głowie "chodził" mi również Nikon D5100, ale jednak ciągle wracam do poczciwego D90, który może pochwalić się dobrą jakością zdjęć, małą ilością szumów i idealną proporcją jakość/cena.
Jedynie co wprawiło mnie w zakłopotanie to model Canona EOS 600D.
Czy ktoś posiadał owe aparaty, mógłby podzielić się wrażeniami/opiniami, jak się sprawuję 600D w stosunku do D90? (bo akurat jeśli chodzi o 600D to jestem zupełnie zielony, jedynie co to wkrótce 600D będę mógł przetestować, bo znajoma zakupiła właśnie ten model). Choć wpierw chciałbym zasięgnąć jakiejś rady od Was jeśli jest taka możliwość.
Z góry dziękuję za każdą odpowiedź i pomoc![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami