Kilka róznych strzałów z różnego okresu.
Nie chciałem zakładać kilka tematów po 2 zdjęcia, więc zdecydowałem się to zrobić w ten sposób
Zapraszam do oceny i konstruktywnej krytyki
1
9
Bonus
10.
EDIT - brak zdj na serwerach Flickr
Szukaj
Kilka róznych strzałów z różnego okresu.
Nie chciałem zakładać kilka tematów po 2 zdjęcia, więc zdecydowałem się to zrobić w ten sposób
Zapraszam do oceny i konstruktywnej krytyki
1
9
Bonus
10.
EDIT - brak zdj na serwerach Flickr
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 18-05-2020 o 00:32 Powód: brak zdjęć z flickr
d800 x S17-35 2.8-4 x N35 1.8G x 50 1.8D x 85 1.8G x S70-200 x SB700/SB900
www.mashtophoto.tumblr.com
ad 1. Byłoby spoko, tylko czemu tak szeroko i po co ten sztuczny blur ?
ad 2. Rozmycie mocno średnie, psuje fotę, lampa na niej też niewiele wnosi, gdyby fota była lepiej zrobiona (ten pseudo tiltshift mam na mysli - jako pomysł) mogłoby być całkiem przyjemnie
ad 3. Klasyk, poprawny bardzo, szkoda ze nie złapałeś ułamek sekundy później - rider zasłoniłby ten komin / słup
ad 4. "Jedną nogę mam" ? No i ten skos i lampa ... Potrzebne ?
ad 5. Też "jednonożny skater", ale tym razem lepiej, kadr ciekawszy, koleś w tle niepotrzebny
ad 6. Nogi zlane z tłem, do tego i 2 poprzednich fot wspólna uwaga: WB - coś chyba nie do końca poszło OK ...
ad 7. Gdyby nie lampa w kadrze byłoby naprawdę fajne zdjęcie (choć i tu WB kuleje ...)
ad 8. Sporo się ostatnio w ustawodawstwie pozmieniało i zdjęcia deskorolki w okresie letnim wolno robić także bez lampy ... SerioSorry, nie mogłem się powstrzymać ... Czy ta lampa tu coś wnosi ? I nie mam na myśli nawet obecności (po raz kolejny) statywu + pioruna w kadrze, mam na myśli samo światło: niby kontra wyciągająca ridera z tła, ale czy aż tak dużo dodaje uroku temu zdjęciu ? Z całą pewnością mniej pożytku niż problemu ...
9. Fajne BW, szkoda że nie widać całego lądowania.
Rób sobie "przebitki" - jak już Ci siądzie trick na fotce z lampą, to usuwaj lampę ze sceny i później montuj całość z 2 klatek w PSie / innym programie. IHMO podniesie to estetykę Twoich klatek, kombinujesz nieźle, czekam na kolejne![]()
Hoho, załapałeś się na solidny kawał opinii1 i 2 wyglądają jak jakiś bekstejdż a nie właściwe zdjęcia. Dodane rozmycie wygląda gorzej niż źle, lampy bałaganią. 4, 5, 6 - fajne kadry, ale kolorystyka psuje - filterki na lampy się przydadzą. 7, 8 - zieloono. 8 byłoby fajniejsze z kadrem bardziej w lewo - murek i ekrany nic nie wnoszą, a obserwujące przedstawicielki płci pięknej by mogły być bardziej wyeksponowane. 9 - jak theQ wspomniał, brak lądowania, jak dla mnie też zbyt centralnie. I widzący but odciąga uwagę. Bonus ładnie obroniony, ale masz syfa na matrycy, którego nie wyczyściłeś :P No i górny prawy róg do naprawienia.
wielkie dzięki za obie podpowiedzi/sugestie. Faktycznie , jak tak patrze z perspektywy czasu to to rozmycie wygląda jak tandeta, na szczęście mam gdzieś wersje bez rozmycia.
Co do reszty, spróbuje ucinać niepotrzebne rzeczy i ograniczyć uzycie lamp, które jak widac nie zawsze wniosą coś pozytywnego![]()
Może po weekendzie wrzuce coś nowego bo akurat są zawody na Katowickim PTGu
A co do matrycy- leci na serwis w najbliższym czasie w związku z bf więc moze to też zrobią
W sobotę będziesz miał na PTG jednych z lepszych riderów na świecie (rolki mam na myśli), warto wpaść i popstrykać!
rozumiem, że ty sie wybierasz ?
Skontaktuj się z nami