I dlatego każdą Twoją wypowiedź Mosad - naprawdę szanuje. Czy pozytywna czy też nie.
Szukaj
I dlatego każdą Twoją wypowiedź Mosad - naprawdę szanuje. Czy pozytywna czy też nie.
Taki tam byle jaki amator fotografii ?
Stowarzyszenie dla pacjentów z chorobami kardiologicznymi - Serce na Banacha
To może des009 pokaż zdjęcie np 1 o podobnym zakresie i tonalnym i kolorystycznym, z tak małą GO z kompaktu - ale bez obróbki, a ja udostępnię rawa ze zdjęciem nr 1. ?
Mosad ładnie powiedział -"...kompaktem nie zrobisz tego typu zdjęć. Nawet się nie zbliżysz do tego efektu...". Są pewne ograniczenia, których się nie przeskoczy.
Ale tak poza tym - póki co ja pokazuję swoje zdjęcia i to lepsze i to gorsze (więcej tych drugich niestety) ale są, a Twoich nie widziałem jeszcze żadnych niestety.
Tzn mam rozumieć, że nie robisz zdjęć ?
Czyli czysta teoria i zero praktyki ?
A wszędzie piszą, mówią itd, że teoria teorią ale to praktyka jest najważniejsza.
p.s.
a co do obróbki - chciałem tylko abyś pokazał mi zdjęcie z kompaktu o takich samych lub bardzo podobnych co zdjęcie prosto z lustrzanki
Ja nadal twierdzę, że moje zdjęcia nie są najlepsze. Ba - czasami nawet myślę, że nie są dobre.
Ale to właśnie praktyka uczy najbardziej a nie czytanie kolejnych książek, przeglądanie tutoriali itp.
Jedyne co to mogę podglądać innych i starać się niektórym choć trochę dorównać..
Ostatnio edytowane przez franz55 ; 11-07-2012 o 16:15
franz55 z des009 zgodze sie tylko co do G12- To dobry aparat. Szkoda, ze zapomnial ze jestesmy na forum a nie w ZPAF. Chyba go troche ponioslo przy wypowiadaniu swojej opini. Ja zgadzam sie z mOSAdem 1 jest OK
Fx, D300/ mb-d10/ N 14-24/ N24-70/ N70-200/ S150-500/ sb-x/ S8mm/f3.5 Pozdrawiam
przecież nikt nie musi robić zdjęć żeby pozwalać mu je komentować![]()
Nie, nie mogą. O ile możesz wybrać badziewny przykład zdjęcia wykonanego przy pomocy G12 plus soft i powtórzyć je bez problemu za pomocą lustrzanki, o tyle w drugą stronę to zwyczajnie nie zadziała nawet w 9,7% przypadków. Wiara w magiczną moc oprogramowania to cecha, z której rzeczywistość i praktyka szybko leczy.
@rycerz - ależ może i bardzo dobrze, że to robi.
Ale jednak zgodzisz się ze mną, że taka osoba jednak wiedzy praktycznej o robieniu zdjęć nie ma bo niby skąd ma mieć skoro ich nie robi. A więc ciężko wg mnie jest się wypowiadać w kwestii technicznej wykonywania zdjęć takiej osobie?
Tak jak pisałem wcześniej sama teoria to duużo za mało.
@Mosad - i znowu ładnie wszystko powiedziałeś.![]()
Czary mary... dziś nie ma rzeczy niemożliwych. Zwłaszcza w dziedzinie fotografii co taki "szpecu" powinien to wiedzieć.Mam wrażenie, że czujesz, iż wygłupiłeś się do czego zwyczajnie nie chcesz się przyznać i brniesz dalej pisząc swoje "laboraty"...
Dobra napisze wprost. Nie bierz tego tak do siebie. MOIM zdaniem po prostu, zdjęcia nadają się zwyczajnie do albumu i niczego nadzwyczajnego, niespotykanego w nich nie ma. Tyle. Przyjmij to do wiadomości i spokojnie fotografuj dalej, zamiast udowadniać mi swoją "rację".![]()
Skontaktuj się z nami