Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Domyślnie Tatry 2012 - CZYSTE TATRY

30 czerwca w sobotę odbyła się akcja CZYSTE TATRY - Największe w historii sprzątanie Tatr...
    postanowiłem wziąć udział z kilkoma znajomymi

pojawiliśmy się z Agnieszką chwilkę przed 7:00 w BASE CAMP na Równi Krupowej, gdzie mieliśmy się spotkać ze współtowarzyszami wyprawy

1

poczekaliśmy do prawie 8:00 i nikt się nie pojawił postanowiliśmy ruszać, podziwiając piękny poranek w Zakopanem

2

i na szlaku

3

wybraliśmy szlak przez Jaworzynkę...

4

na szlaku, już tłumy (jednak wychodzenie nocą ma swój urok)

5

i za chwilkę jak zawsze piękna HALA

6

chwila odpoczynku w Murowańcu, docierają do Nas nasi znajomi
    Agnieszka zostaje, a my ruszamy , cel posprzątać Kościelec, tylko że ten się schował...

7

ale my idziemy dalej i wyżej....

8

by chwilkę po 13:30 wejść na szczyt!

9

inny wybrali trudniejszą drogę..

10

chwila odpoczynku i przypominamy sobie po co tu dziś jesteśmy!

11

schodząc sprzątamy szlak, o dziwo śmieci nie ma dużo!

12

tatrzańskie kozice sprawdzały czy na pewno nie pomijamy żadnych śmieci!

13

Akcja zakończona sukcesem! Na pewno Tatry są czyste!
    Dzięki.

FILM

http://www.youtube.com/watch?v=5NPcClVXLTY

fototatry.pl
    www.michalbilko.pl - fotografia tatrzańska

Domyślnie

Michal, jak zwykle super. Ja kilka dni temu odwiedzilem Krywan i Rysy. Na Rysach Slowacy poczawszy od Chaty pod Rysami sprzataja caly czas.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

cel, jak najbardziej szczytny, tylko mz wybraliście nieodpowiednie miejsce do sprzątania. Kościelec wybierają już bardziej ambitni turyści, czyt. w domyśle "nieśmiecący". Najgorzej jest tam, gdzie "niedzielnych turystów" w bród i pod dostatkiem

Domyślnie

Na szlaki, doliny i szczyty wyszlo blisko 1000 osob. Sprzatalismy cale Tatry.

Talking

Cytat Zamieszczone przez fotoMichal Zobacz posta
    Na szlaki, doliny i szczyty wyszlo blisko 1000 osob. Sprzatalismy cale Tatry.
    Mam wielki szacunek dla Ciebie i innych osób, które poświęcają swój czas, a bywa, że i urlop na tak szczytny cel.

Życzę, aby wszystkie zwierzątka odwdzięczyły się Wam pięknym pozowaniem.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krokus66 Zobacz posta
    Mam wielki szacunek dla Ciebie i innych osób, które poświęcają swój czas, a bywa, że i urlop na tak szczytny cel.

Piknie to ująłeś
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Dzięki
    ale wiesz, dużo zawdzięczam Tatrom, naprawdę ...
    i za każdym razem kiedy mogę się im jakoś odwdzięczyć za to co dostałem, staram się to robić, poprzez ich promocję, zdjęcia, filmy, sprzątanie i wiele innych rzeczy!

Domyślnie

No cóż, ja jestem zwykły mieszczuch z dziada i pradziada. Krótko mówiąc cepr/ ceper dla miejscowych.

Mam pytanie.
    Przed laty korzystałem z przewodnika Nyki "Tatry". Pamiętam, iż zalecał nie śmiecić a puszki po konserwach i papierki wkładać w głębokie dziury skalne. Jakie jest Twoje zdanie? Wówczas jak i dzisiaj - gdziekolwiek jesteśmy, zawsze zabieramy wszystkie swoje śmieci.

P.S. Jestem bardzo nietolerancyjny. Brudasów wszelakiej maści tłukłbym kijem po grzbiecie, z przyjemnością i bez opamiętania.

Domyślnie

No cóż, ja jestem zwykły mieszczuch z dziada i pradziada. Krótko mówiąc cepr/ ceper dla miejscowych.

Mam pytanie.
    Przed laty korzystałem z przewodnika Nyki "Tatry". Pamiętam, iż zalecał nie śmiecić a puszki po konserwach i papierki wkładać w głębokie dziury skalne. Jakie jest Twoje zdanie? Wówczas jak i dzisiaj - gdziekolwiek jesteśmy, zawsze zabieramy wszystkie swoje śmieci.

P.S. Jestem bardzo nietolerancyjny. Brudasów wszelakiej maści tłukłbym kijem po grzbiecie, z przyjemnością i bez opamiętania.
    Jeśli wniosłeś wysoko pełną konserwę, to jaki problem znieść pustą?!
    Nie zniesiesz więcej niż wniosłeś, a to nie Himalaje że przy schodzeniu liczy się każdy kg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoMichal Zobacz posta
    Jeśli wniosłeś wysoko pełną konserwę, to jaki problem znieść pustą?!
    Nie zniesiesz więcej niż wniosłeś, a to nie Himalaje że przy schodzeniu liczy się każdy kg
    Oczywiście.
    W Himalajach stał się wielki problem ze śmieciami. Wraca niezapomniany tekst z Seksmisji: "Widzę, że nasi już tu byli".

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów