Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Ola i Dominik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amadeusz Zobacz posta
    Zdjęcia nie są za ciemne. To, że większość wali świetliste foty, nie oznacza wcale kanonu. Błędne myślenie.
    Ja nie jestem zwolennikiem rozbłysków gamma i innego typu świecidełek a jednak dla mnie te foty są zbyt ciemne, ciężkie ponure przez to trochę. Nie ma co bronic na siłe...
    Z6, Z6II, 35 ART, 50Z 1.8, 85 1.4G

Domyślnie

Moim zdaniem słabiutko, pomijając ekspozycję to mi tu najbardziej przeszkadza szkaradna obróbka i kiepskie kadrowanie.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastrana Zobacz posta
    Moim zdaniem słabiutko, pomijając ekspozycję to mi tu najbardziej przeszkadza szkaradna obróbka i kiepskie kadrowanie.
    To zalezy kto co lubi i jaką stosuje obróbkę
    podpis niezgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez genghiskhan Zobacz posta
    Ja nie jestem zwolennikiem rozbłysków gamma i innego typu świecidełek a jednak dla mnie te foty są zbyt ciemne, ciężkie ponure przez to trochę. Nie ma co bronic na siłe...
    Ponieważ Ty jak i większość przyzwyczaiłeś się to jasnego i wyrazistego obrazka. Uległeś modzie
    Każdy chce widzieć większe piękno niż ono samo może je dać i fotografia ślubna poniekąd jest takim zapisem cudownej chwili. Na tych zdjęciach nie ma ani tego ani tego. Ale to nie zarzut. Te zdjęcia nie różnią się od zdecydowanej większości tu pokazywanych (99%)
    red light, dark room...

Domyślnie

Widzę, że kolega miał przyjemość fotografować w pięknym Tomaszowie Mazowieckim. Fotki ok chociaż faktycznie może trochę za ciemno. Pozdrawiam słupszczanino-tomaszowianin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dariusz1985 Zobacz posta
    Widzę, że kolega miał przyjemość fotografować w pięknym Tomaszowie Mazowieckim. Fotki ok chociaż faktycznie może trochę za ciemno. Pozdrawiam słupszczanino-tomaszowianin
    Oczywiście i jeszcze tam wrócę nie raz

Domyślnie

Moje zdanie jest nstępujące. Po pierwsze, dziwi mnie wrzucanie fotek na forum i pytanie - co o tym sądzicie. 99 % forumowiczów i tak Cię zjedzie i niepotrzebnie się zdemotywujesz. Nie powinna Cię obchodzić opinia ludzi, którzy w większości i tak fotografują amatorsko.
    Po drugie, nie znamy Twojej rozmowy z młodymi, o czym nikt nawet nie wspomniał. Może chcieli takie klimatyczne zdjęcia, a może nie. Nie znam Twoich zamiarów, więc jak miałbym Cię oceniać ?

Domyślnie

Ja jako średnio zaawansowany amator uważam, że zdjęcia są przede wszystkim za ciemne. Obróbka dosyć mocna i w złym kierunku. Zdjęcia zamiast stać się lekkie i z pozytywną energią stały się jakieś takie smutne i anemiczne.

Cytat Zamieszczone przez marcogk Zobacz posta
    Jasność jak i obróbka były zamierzone. Są gusta i gusta, jednym może się podobać drugim nie.
    równie dobrze mógłbyś zrobić zdjęcia bardzo nieostre lub całkiem czarne. Ktoś tu pisał że jest moda na jaśniutkie zdjęcia ślubne. Akurat taki styl jest wg mnie idealny do zdjęć ślubnych. Pomijając to, są pewne zasady które obowiązują w fotografii i do których można się odnieść przy ocenie zdjęć.
    Cytat Zamieszczone przez marcogk Zobacz posta
    Tutaj młodzi byli jak to sami ujmuja... oczarowani zdjęciami a to najważniejsze.
    Taki argument już zaczyna wysuwać się na prowadzenie w wątkach ze zdjęciami ślubnymi i powinien być zakazany na forum bo jest co najmniej śmieszny
    Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Baart1980 Zobacz posta
    Moje zdanie jest nstępujące. Po pierwsze, dziwi mnie wrzucanie fotek na forum i pytanie - co o tym sądzicie. 99 % forumowiczów i tak Cię zjedzie i niepotrzebnie się zdemotywujesz. Nie powinna Cię obchodzić opinia ludzi, którzy w większości i tak fotografują amatorsko.
    Po drugie, nie znamy Twojej rozmowy z młodymi, o czym nikt nawet nie wspomniał. Może chcieli takie klimatyczne zdjęcia, a może nie. Nie znam Twoich zamiarów, więc jak miałbym Cię oceniać ?
    Lubię czytać innych opinie na temat moich zdjęć. niektóre rady biorę sobie do serca inne...
    Zawsze można czegoś nowego dowiedzieć się na temat swoich zdjęć.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów