Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Ola i Dominik

Domyślnie Ola i Dominik

Ze strachem w oczach ale pod krytykę

...1...
    ...2...
    ...3...
    ...4...
    ...5...
    ...6...
    ...7...
    ...8...
    ...9...
    ...10...

Mam nadzieje, że choć jedno się spodoba
    podpis niezgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Trochę ciemno
    D60 N18-105 N55-200VR 35/1.8 N50/1.8 SB-900

Domyślnie

Tak miało być

Domyślnie

Zdecydowanie wszystkie zdjęcia za ciemne są.

Domyślnie

Za ciemne zdecydowanie. I skóra jakaś taka pomarańczowo-czerwona

Domyślnie

4; 8 - zepsuta ekspozycja. Spójrz na suknie PM. Jeżeli to, że miało być ciemne "było zamierzone", to równie dobrze PM mogła ubrać żółtą suknię - dla mnie niewłaściwy pomiar światła był.

10 - przerażony jestem PM. Ja bym się w życiu na coś takiego nie zdecydował. Na myśl przychodzi mi "Frau Helga". Poszła, ukręciła łeb bobrowi gołymi rękami i przyniosła go na obiad. A tak poważnie - tu widać te "zamierzone" niedoświetlenie, jak wyciągałeś PM-dej światła. Po prostu halo. Ludzie, czy tu wszyscy muszą polegać w tak dużej mierze na obróbce? Jak boga kocham "to sie usunie", "to sie zrobi w PS".

3 - ten tag się rzuca w oczy. Postaram się nie być hipokrytom i nie mówić Ci, że lepiej by go było usunąć, dlatego powiem, że trzeba było spróbować z drugiej strony :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _Ocean_ Zobacz posta
    4; 8 - zepsuta ekspozycja. Spójrz na suknie PM. Jeżeli to, że miało być ciemne "było zamierzone", to równie dobrze PM mogła ubrać żółtą suknię - dla mnie niewłaściwy pomiar światła był.

10 - przerażony jestem PM. Ja bym się w życiu na coś takiego nie zdecydował. Na myśl przychodzi mi "Frau Helga". Poszła, ukręciła łeb bobrowi gołymi rękami i przyniosła go na obiad. A tak poważnie - tu widać te "zamierzone" niedoświetlenie, jak wyciągałeś PM-dej światła. Po prostu halo. Ludzie, czy tu wszyscy muszą polegać w tak dużej mierze na obróbce? Jak boga kocham "to sie usunie", "to sie zrobi w PS".

3 - ten tag się rzuca w oczy. Postaram się nie być hipokrytom i nie mówić Ci, że lepiej by go było usunąć, dlatego powiem, że trzeba było spróbować z drugiej strony :P
    Jasność jak i obróbka były zamierzone. Są gusta i gusta, jednym może się podobać drugim nie. Tutaj młodzi byli jak to sami ujmuja... oczarowani zdjęciami a to najważniejsze.
    Ani pomiar światła, ani ekspozycja nie były błędne (może niedoskonałe ) to jest efekt obróbki i tak miało być.
    Jeśli chodzi o 10 to był spontan na koniec sesji młoda miała chęć się wykąpać i to zrobiła a ja strzeliłem fotkę która jej sie bardzo spodobała
    Dzięki za krytykę
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 30-06-2012 o 10:50 Powód: "nie doskonałe"

Domyślnie

To że obróbka jest CELOWA nie znaczy że jest dobra. 90 % osób które wrzucają tu foty obrabia zdjęcia CELOWO w taki a nie inny sposób ( no chyba, że mieszają suwakami na oślep), ale po to się daje zdjęcia do oceny, by się dowiedzieć, czy taka obróbka,kadrowanie,swiatlo itp są ok/podobają się szerszemu gronu bardziej wkręconych w fotografię osób, a nie tylko młodym, dla których takie zdjęcia mają zupełnie inną wartość. Uważam więc, że używanie takiego argumentu do obrony zdjęć, które wystawia się pod krytyke na fotograficznym forum - jest po prostu bez sensu. ( no chyba, że liczy się jedynie na ohy i ahy, których tu raczej nie ma - i z tego powieniens wniosek wyciągnąć).
    Jeśli chodzi o zdjęcia to tak jak większość zauważyła - ja też uważam że są po prostu za ciemne, do tego strasznie ciężka obróbka.
    Z plusów - podoba mi się nr 5 - a nr 6 moim zdaniem wypadłby wiele lepiej przy delikatniejszym postprocesie.
    nr 3 pozbyłabym się jeszcze w puszce - młoda wyszła strasznie potężnie, a kadr daje wrazenie jakby prztłaczała młodego.
    nr 9 nie gada do mnie zupełnie no ale co kto lubi.

Domyślnie

Zdjęcia nie są za ciemne. To, że większość wali świetliste foty, nie oznacza wcale kanonu. Błędne myślenie.
    red light, dark room...

Domyślnie

Mi się podoba tylko nr 1. Fajne światło, kadr, pomysł.
    O pozostałych zdjęciach było już napisane wyżej z czym się w zupełności zgadzam...
    D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów