Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: para

Domyślnie para

Od jakiegoś czasu obserwuję forum ale rzadko decyduję się na pokazanie moich prac kiedy widzę takie mistrzostwo tutaj na forum.pozdrawiam wszystkich

Domyślnie

Ha ! Nie powinieneś się obawiać. Każdy jakoś zaczyna. A patrząc na to zdjęcie twierdzę, ze zaczynasz genialnie!
    Malarskie ujecie. Technikalia to do forumowych kolegów, każdy od siebie cuś dorzuci i złoży się w misterną całość.

Ja oceniam klimat - a jest znakomity moim zdaniem. Najsłabszym elementem jest trawa na pierwszym planie, jednak w takiej konwencji broni się bez problemu. Plamę światła na polu jeśli da się - to podciągnąć i wyłuskać - taki zabieg może pomóc, ale nic na siłę jeśli po tym zobaczysz, ze zdjęcie traci...
    Delikatny fot, subtelny - nie wiem czy nie straciłby po podniesieniu kontrastu,,czy nasyceniu. Wg mnie udana odsłona...
    D90 + NIKKOR + SIGMA + TOKINA + FILTRY + STATYW + PILOT/WĘŻYK + KOMP + PROGRAMY + SAMOZAPARCIE

Domyślnie

Bardzo dobre. Nareszcie trochę inne spojrzenie. Bardezo lubię takie klimaty, jak słusznie geralttt zauważył malarsko - graficzne.
    Co do plamy światła obawiam się, że podkreślona mogłaby zacząć dominować, burząc delikatną równowagę. Ale trzeba spróbować, by się przekonać.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

dzięki serdeczne za miły koment. Miałem taką próbę z rozjaśnieniem tej plamy i podniesieniem kontrastu ale po tym zabiegu wzrok kierował się właśnie w tym kierunku a raczej nie o to mi chodziło.pozdr

Domyślnie

Dla mnie szkoda trochę tego światła, koloru który jest na pierwszym, nie ruszanym pagórku, tam gdzie "orałeś" CS-em jest tak trochę buro, ale jesli taki miałeś zamysł, to ok...

Domyślnie

Fajna miejscówka, jednak brak światła zupełnie "wypłaszcza" fotę. Drzewka i drugi plan jeszcze jak cię mogę, za to trawa i trzcinki(?) nie wyglądają już ciekawie. F/36? Czy ja dobrze widzę? Po co?
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Tak Nikonozaur światła mało ale to był ostatni moment przed wyjazdem i wiedziałem że lepiej już nie będzie więc wykorzystałem to najlepiej jak mogłem,kto niezna tego uczucia niech podniesie rękę. F/36 nie wiem ,nawet teraz nie pamiętam dlaczego ( bez sensu te F/36). pozdrawiam i dzięki za wytykanie błędów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jur432 Zobacz posta
    Tak Nikonozaur światła mało ale to był ostatni moment przed wyjazdem i wiedziałem że lepiej już nie będzie więc wykorzystałem to najlepiej jak mogłem,kto niezna tego uczucia niech podniesie rękę. F/36 nie wiem ,nawet teraz nie pamiętam dlaczego ( bez sensu te F/36). pozdrawiam i dzięki za wytykanie błędów
    Doskonale rozumiem rozterki. Wielokrotnie robię tak samo, pstrykam bo żal odpuścić jakieś fajne miejsce, a potem wszystko ląduje w koszu...
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    brak światła zupełnie "wypłaszcza" fotę.
    Jak dla mnie to wypłaszczenie jest tutaj zaletą.
    A new shit has come to light...

Uprawnienia umieszczania postów