Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Ala

Domyślnie Ala

Pierwsze próby błyskowe i modelkowe oddaję pod konstruktywną krytykę.
    1.
    Czas-1/60'', przesłona-f2,5 , iso-640,kompensacja expozycji -2ev z prawej SB-900 z filtrem tn-a2 przez parasolkę z lewej na kotrę ustawiona srebrna blenda.

2.
    Czas = 1/40", przesłona = f/2.5, ISO= 640,kompensacja expozycji -1,3ev, układ oświetlenia taki sam.

D3, D2x , D300s MB-D10,N10-24f/3,5-4,5,N17-55f2,8,N70-200f2,8VR,N200-400f4VR

Domyślnie

Niezbyt Ci to wyszło. Tło jest ciemne w porównaniu z modelką. Może lepiej spróbuj w studio? Kadrowo też niespecjalnie mi się widzi. Wolałbym szerzej na jedynce i właśnie z tłem ze studia (czarnym, szarym). Rajstopy jakoś dziwnie wyszły. Trzeba by je chyba pomęczyć PS-em.

Domyślnie

2 rady co do błyskania na początek:
    - odłóż na razie filtry
    - spróbuj przy każdej zmianie lokalizacji zrobić najpierw fotkę w samym świetle zastanym - tak by dobrać odpowiednie parametry dla tła i otoczenia - dopiero potem dodaj błysk
    | FB | BLOG |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ~lxs Zobacz posta
    2 rady co do błyskania na początek:
    - odłóż na razie filtry
    - spróbuj przy każdej zmianie lokalizacji zrobić najpierw fotkę w samym świetle zastanym - tak by dobrać odpowiednie parametry dla tła i otoczenia - dopiero potem dodaj błysk
    filtr założyłem ponieważ było dość pochmórno i goła lampa oziębiała jeszcze zdjecie. Poza tym zdjęcie było robione dość późną porą ok 21:30.
    D3, D2x , D300s MB-D10,N10-24f/3,5-4,5,N17-55f2,8,N70-200f2,8VR,N200-400f4VR

Domyślnie

Kadrowo-za ciasno, tzn moim zdaniem nie potrzebnie poobcinałeś dziewczynie kończyny.
    1. Kadrował bym w pionie, tak żeby "złapać" całą modelkę, łącznie z ręka i nogami.
    2. Tak jak jest (poziom) tyle że znowu ta obcięta ręka.
    Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów