Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie zdjecie na pulpicie

witam mam pytnaie jak uzuskac normalne wymiary zdjec jak ustawiam fotka na pulpicie?rozdzielczosc pulpitu mam ustawioną w 1024x768 a fotki z D70s sa w 3008x2000.jak ogladam zdjecia w przegladarce to wygladaja ok ale jak ustawie jako tapete to sie rozciagaja w gore

Domyślnie

chłopie... zmien sobie rozdzielczosc zdjecia w jakims programie graficznym, zapisz kopie i po placzu...

czasami sie dziwie ze ludzie maja takie problemy...
    skład zastrzeżony!
    Fotografie są jak cebula - mają warstwy.

www.piotrkordula.prv.pl

Domyślnie

1024x681 i będziesz miał marginesy od góry i od dołu.
    Ostatnio edytowane przez żółto-czarny ; 09-03-2007 o 15:21
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Jak rozciągniesz fotke to się zniekształci, najlepiej wykadrować w PSie fotke kadrem i stosunku boków takim jak masz ustawioną rozdzielczość ekranu czyli w stosunku 1024x768

Domyślnie

Jak masz taki problem i nie wiesz jak to zrobić sciągnij IrfanView otwórz obrazek , wybierz: zmień rozmiar , najlepiej dopasowany do pulpitu, zapisz (z kompresją żeby plik nie ważył dużo) i gotowe .
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Domyślnie

Kliknij na ikonę \"Szybka odpowiedź\" aby aktywować to okno.

Domyślnie

nie bede zlosliwy, ale polecam kupic ksiazke o podstawach uzytkowania komputera, przyda sie.

Domyślnie

Czeski, fotografia najczesciej uzywa proporcji bokow 3:2, a na monitorze masz przewaznie 4:3, to jak ma sie nie rozciagac?

Powiedzmy, ze uzyjesz Irfana:

Obcinasz delikatnie boki (zaznaczasz ramka i "crop" lub "kadruj" w menu "edit"), skalujesz do 1024 * 768 ( Ctrl + R ) i koniec marudzenia
    Nie zapomnij delikatnie podostrzyc potem ( Shift + S ), zanim na forum o to zapytasz...
    Ostatnio edytowane przez Seeker ; 10-03-2007 o 13:32
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Uprawnienia umieszczania postów