Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Dominika

Domyślnie Dominika

Pobawiłam się dziś w wizażystkę.

1.

2.
    może za ciemne ciut?
    d5000
    KOBIETA

Domyślnie

tak ciężko cokolwiek powiedzieć? :<
    d5000
    KOBIETA

Domyślnie

Jedynka za jasna i za płaska, twarz wygląda nieco płasko, kompozycja dyskusyjna - mnie ułożenie chusty czy też szalika przeszkadza. Na obydwu mina modelki nie bardzo fajna.
    D750, N50/1.8G, N35/2.0D, N70-200 VRII, SB-900 /.................... Sony A7II, S28/2.0, Zeiss 55/1.8, Helios 44 ....................... / EIZO CS240.

http://www.warszawa-fotograf.pl/

Domyślnie

Dziękuję.
    Właśnie teraz sobie uświadomiłam, że może rzeczywiście trochę za jasno, przedobrzyłam.
    Ale co z tą chustą jest nie tak? :P
    d5000
    KOBIETA

Domyślnie

Chusta wysuwa się na pierwszy pan, wydaje się być bliżej niż modelka. W ogóle dziwnie wpływa jej ułożenie na głębię - nie ta perspektywa. Trzeba było inaczej kadrować.
    D750, N50/1.8G, N35/2.0D, N70-200 VRII, SB-900 /.................... Sony A7II, S28/2.0, Zeiss 55/1.8, Helios 44 ....................... / EIZO CS240.

http://www.warszawa-fotograf.pl/

Domyślnie

Zdjęć z góry zazwyczaj nie lubię. Tu także nie będzie inaczej. Chusta odcięła głowę i nie wygląda to za dobrze. Światło nieprzyjemne. Na drugim ciut lepiej. Mamy jakąś przestrzeń chociaż i zarys szyi, co na szczęście przeczy dekapitacji. Makijaż oczu ok, ale rumieńce mnie się już nie widzą. Usta delikatne i dobrze, ale chyba trochę im szyku można było jeszcze dodać. Owal twarzy nie do końca skorygowany przez makijaż. Da się to zrobić korzystniej dla modelki. Nie pomaga perspektywa, z której zdjęcia wykonano. Dodatkowo poszerzyła i spłaszczyła dziewczynę, zniekształcając nos i proporcje.

Uprawnienia umieszczania postów