Jak w temacie
Planuję kupić lampę do D5K. Czy warto chwilę poczekać i kupić sb-700 czy "sześćsetka" mi wystarczy. Jestem amatorem z dość dużym zamiłowaniem do fotografii. Oczywiście za sb-600 przemawia również cena
Co doradzicie ??
Szukaj
Jak w temacie
Planuję kupić lampę do D5K. Czy warto chwilę poczekać i kupić sb-700 czy "sześćsetka" mi wystarczy. Jestem amatorem z dość dużym zamiłowaniem do fotografii. Oczywiście za sb-600 przemawia również cena
Co doradzicie ??
mz 600 wystarczy, to bardzo dobra lampa
x-pro2 + xt-10 | 23 2.0 + 35 1.4 + 50 2.0 <3
www.ma-foto.pl
i jeszcze jakby mi ktoś w trzech zdaniach wyjaśnił w czym 700 jest lepsza od 600 ?
Mz. 700 ma lepszy panel tylni ( + do obsługi), ma funkcje CLS (wprawdzie na 2 grupach ale zawsze) przez co będziesz mógł w przyszłości podłączyć 2 inne lampy np 600 bezprzewodowo, ma wbudowaną "wizytówkę". Ogólnie sam czekam aż 700 pojawi się w sklepie aby móc ją obmacać(bez skojarzeń proszę
) gdyż sam stoję przed podobnym dylematem.
D60|L100|18 - 55 f3.5 - 5.6G|35 f1.8G|SB700| i sporo chęci
CLS - podejrzewam, że nigdy nie kupię drugiej lampy. Ten panel z tylu zeczywis ie fajniejszy, ale przecież wszystkie funkcje na sb-600 tez mozna jakoś kontrolować, prawda?
a czy sam błysk się różni czymś ?![]()
[QUOTE=manfred;2081244]Jest mocniejszy[/QUO
tylko na stronie nikona w specyfikacjach obu lamp napisane jest ze sb-600 ma liczbę przewodnią o 2 większą niż sb-700. To jak do końca jest z tą mocą ? Chyba, że na moc wpływ ma jeszcze jakiś inny parametr a ja o tym nie wiem.
Skontaktuj się z nami