Close

Strona 557 z 560 PierwszyPierwszy ... 57457507547555556557558559 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 561 do 5 570 z 5600
  1. #5561

    Domyślnie

    No i mam następne pytanie, a mianowicie:
    mój ulubiony monitor to NEC SpectraView Reference 2690. Teraz do Macbooka jest podłączany za pomocą przejściówki thunderbolt -> DVI-I
    Rozumiem, że w nowym MBP muszę zastosować przejściówkę. Myślałem o jakimś hubie, z czytnikiem SD od razu, wyjściem na stare USB pod dyski zewnętrzne i klawiature. Pozostaje kwestia monitora - HDMI? Będzie ok?
    Update: w/w Nec nie ma HDMI. Czyli przejście USB-C -> DVI-I.
    Ostatnio edytowane przez Lassar ; 12-12-2018 o 19:28

  2. #5562

    Domyślnie

    iTunes 12.7 - gdzie się podziała opcja "Utwórz wersję dla..." po prawym kliku na utwór w bibliotece? W ustawieniach wybierałem format zgrywania z płyty CD np WAV lub MP3 a będąc w bibliotece utworów i klikając prawym na jakikolwiek miałem wtedy opcję Utwórz wersję dla WAV. Gdzie przenieśli tą opcję?
    ;]

  3. #5563
    Oszczędny w słowach
    Dołączył
    12 2012
    Miasto
    Dusseldorf / Krakow
    Posty
    20

    Domyślnie

    Czy ktoś zna alternatywę dla programu Karabiner ale dla iPada? W fizycznej klawiaturze Logitech K375s chciałbym zamienić ALT z CMD i szukam rozwiązania od pewnego czasu.... Mogę też dokupić dedykowaną Apple pod warunkiem, że się da

  4. #5564

    Domyślnie

    Nie ma nic takiego na iOS.

  5. #5565
    Oszczędny w słowach
    Dołączył
    12 2012
    Miasto
    Dusseldorf / Krakow
    Posty
    20

    Domyślnie

    Tego się obawiałem. Ciężko się pisze (bezwzrokowo) polskie znaki na takiej klawiaturze, szczególnie jak ma się przyzwyczajenia z windy.
    Dzięki, zaoszczędzi mi to dalszych poszukiwań.

  6. #5566
    Oszczędny w słowach
    Dołączył
    12 2012
    Miasto
    Dusseldorf / Krakow
    Posty
    20

    Domyślnie

    Dla potomnych, bo nie dałem sobie spokoju. Sprawa w przypadku klawiatury Logitecha jest beznadziejnie prosta. Wystarczyło przeprogramować klawisze dla systemu Windows (skrót klawiszy Fn+P) i można się już cieszyć klawiszem alt przy spacji.
    RTFM......... Na najprostsze rozwiązania czasem jest najtrudniej wpaść....

  7. #5567
    Nadworny melexiarz Awatar foto4deg
    Dołączył
    10 2011
    Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz
    Posty
    783

    Domyślnie

    Koledzy mam następujący problem. Kupiłem macamini. Uruchamiałem go z klawiaturą i myszką bezprzewodową od iMaca. W trakcie pierwszego uruchomienia podłączyłem Logitech MX2 i spokojnie działała. Dziś iMac z klawiaturą i myszką znalazł nowego właściciela. Podłączyłem pod mini przewodową hp (windowsowa). Uruchamiam mini i nic, ani klawiatura, ani MX2 nie działają. Wyłączyłem kompa, włączyłem jeszcze raz, a tam wbija się odzyskiwanie hasła i dalej klawiatura z mychą nie działają... próbuje uruchomić z cm+r ( czyli okno Windows+r) i nadal nic. Zna ktoś rozwiązanie problemu? Tylko nie piszcie kup klwiaturę i myszkę Apple.

  8. #5568
    Oszczędny w słowach
    Dołączył
    05 2017
    Miasto
    Jelenia Góra
    Posty
    31

    Domyślnie

    Wszyscy spekulowali o prezentacji nowych iPadów na evencie Apple 25 marca, a tu jabłkowi zaskoczyli i wczoraj pokazali nowego Air i Mini. Cena nieco wyższa od iPada 2018, ale trzeba przyznać, że sporo zyskujemy (lepszy ekran, dużo lepszy procesor, więcej pamięci [podstawa 64 v 32gb]). Co wy na to? Ja mam aktualnie dylemat czy warto dodać 600zł za większy ekran w Air czy jednak skusić się na Mini

  9. #5569

    Domyślnie

    Jedna osoba w najbliższej rodzinie czekała do premiery z zakupem tableta. Efekt jest taki, że dzisiaj kupujemy wersję 2018. Do domowych zastosowań w zupełności wystarczy, a różnica w cenie to aktualnie ponad tysiąc złotych.

  10. #5570
    Oszczędny w słowach
    Dołączył
    05 2017
    Miasto
    Jelenia Góra
    Posty
    31

    Domyślnie

    Też specjalnie czekałem do premiery i właśnie u mnie raczej wybiorę Air (lub Mini) z kilku powodów - dokładniejszy ekran, lepszy procesor, więcej pamięci "w podstawie". Kwestia tego, że zazwyczaj jak kupuję sprzęt to na 2-3-4 lata, więc czip A12 powinien wytrzymać dłużej.

Strona 557 z 560 PierwszyPierwszy ... 57457507547555556557558559 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •