Swietny miejski, nocny krajobraz.
Szukaj
Swietny miejski, nocny krajobraz.
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Bardzo ładne, dopracowane zdjęcie!
Dzieki wszystkim za komentarze, nieskromnie moge powiedziec, ze mi tez ten fot sie bardzo podobamialem na niego pomysl, juz dawno, nie moglem po prostu znaleźć odpowiedniego miejsca.
Co do pytania o parametry, to z tego co pamietam:
f13
iso 100
czas okolo 5min
obiektyw 24mm f3.5 pc-e pokloniony 3stopnie, opuszczony 4mm (ostrosc manualna byla nie lada wyzwaniem w nocy)
filtry 06 na niebo i budynki, 09 na niebo, budynki i woda (kamulce byly mocno zaciemnione wzgledem reszty)
reszta info powinna byc w exif'ie
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez FHR ; 26-06-2012 o 17:36 Powód: "znalesc"
Bardzo fajna fotkaJa nie jestem zwolennikiem "jasnych" nocnych zdjęć, tu tonacja bardzo mi odpowiada, tylko zastanawiam się Mirku czy kamyczki nie ciut jaśniej, tak delikatnie jaśniej
![]()
Jacek, tez nad tym dumalem chwile, zalozenie bylo jednak takie, zeby ginely w ciemnosciach, jedynie swiatlo mialo sie slizgac po ich krawedziach,
na pewno nie jest to ostatnia odslona tego miejsca, mam juz pomysl na 2 kolejne kadry, tak wiec cdn.
![]()
Dawaj kwadrata, bo mz lepsiejszy jest.
P.S. Może tylko przygaś lekko tu i ówdzie.
Orajt Pawle, dam kwadrata wam
myslalem, zeby odpuscic juz na jakis czas z ta seria, zeby nie przekarmic publiki, ale tobie nie odmowie![]()
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Piękny ten Koszalin
Skontaktuj się z nami